Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

1000 liepājniekiem ir iespēja par brīvu apgūt pamatprasmes darbā ar datoru

1000 liepājniekiem ir iespēja par brīvu apgūt pamatprasmes darbā ar datoru
13.11.2006 14:57

0

Atslēgvārdi

Liepājā, T. Breikša ielā 45 jau mēnesi darbojas datorklase, kur bezdarbnieki, pensionāri un strādājošie var bez maksas apgūt pamatiemaņas darbā ar datoru. Šo iespēju jau izmantojuši 150 iedzīvotāji, bet līdz gada beigām pavisam iespējams apmācīt 1000 cilvēkus.  Datorklase tika atklāta 12. oktobrī Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) projekta Latvija@Pasaule ietvaros. Ikvienam interesentam šeit divu dienu kursos zinošu pasniedzēju vadībā astoņu mācību stundu laikā iespējams apgūt datora un interneta lietošanas pamatiemaņas, kā arī bez maksas turpināt padziļināti apgūt ikdienā visvairāk nepieciešamās datorprogrammas – Microsoft Word, Excel utt.

Bezmaksas apmācība turpināsies līdz 2007. gada beigām. Tā kā datorprasmju apgūšana maksas kursos šodien nav lēts prieks, pašvaldība aicina iedzīvotājus aktīvāk izmantot šo iespēju. Apmācību laiku iespējams pieskaņot apmācāmo vēlmēm, ieskaitot arī brīvdienas. Ikviens kursu beidzējs saņem oficiālu sertifikātu ”Informācijas sabiedrības pamatprasmes”, mācību grāmatu, sarakstu ar bezmaksas interneta pieejas punktiem Liepājā un Liepājas rajonā, bezmaksas konta atvēršanas iespēju a/s Hansabanka un internetbankas hanza.net pieslēgumu, kā arī bezmaksas e-pasta adresi portālā www.latvijapasaule.lv.

Klasi izveidojusi biedrība ”Apmācību projekti” sadarbībā ar Liepājas pašvaldību. Biedrība ”Apmācību projekti” ir projekta Latvija@Pasaule partneris Liepājas pilsētā un rajonā un tās galvenais mērķis ir paaugstināt sabiedrības vispārējo un specifisko prasmju līmeni, nodrošinot materiāli tehnisko bāzi un veicinot sabiedrības izglītošanu informācijas tehnoloģiju pielietojumu jomā, jo bez datorzināšanām šodien neiztikt gandrīz nevienā dzīves sfērā..
Liepājas iedzīvotāju apmācība notiek ar Eiropas Kopienas iniciatīvas EQUAL projekta, Liepājas Domes un ”Microsoft Unlimited Potential” programmas finansiālu atbalstu. Mācību klase ar 15 datoriem iekārtota ar a/s Hansabanka atbalstu, savukārt programmatūru šiem datoriem par vairāk nekā 30 tūkstošiem latu dāvinājis Microsoft Latvia.
Pieteikties mācībām un saņemt informāciju par apmācības iespējām Liepājā interesenti var Liepājas Domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā, Domes Sociālajā dienestā, Mazajās domēs ”Lauma” un ”Karosta”, Nodarbinātības valsts aģentūras Liepājas filiālē, kā arī pašvaldības aģentūrā ”Nodarbinātības projekti” pa tālruni 3457889 un biedrības ”Apmācību projekti” datorklasē T. Breikša ielā 45. Lai pieteiktos mācībām, nepieciešams tikai aizpildīt anketu, kura pieejama minētajās vietās.

Gunta Jākobsone,
Liepājas domes sabiedrisko attiecību speciāliste

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz