Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

1905. gada ielā – kā karalaukā

1905. gada ielā – kā karalaukā
18.08.2006 10:31

0

Pēdējā laikā zvanījuši neapmierināti liepājnieki, un arī e-pastā saņemtas niknas vēstules, kurās pausts sašutums par 1905.gada ielā notiekošo. Tur bruģis ir noņemts, ietves izrakņātas, tiek mainītas kanalizācijas akas, nozāģētas, ar visām saknēm izceltas vairākas liepas kā 1905.gada, tā Tirgus ielā. Pa ielu transports braukt nevar, gružus izvest nevar, veidojas stihiskas gružu izgāztuves utt. Kas notiek?

Komunālās pārvaldes ceļu nozares vadītājs Ēriks Niedols: “1905.gada un Tirgus ielas remontu veic SIA “Ceļu, tiltu būvnieks”. Darbu izpildītājam jānodrošina līgumā paredzētie nosacījumi, un ir  saņemti solījumi, ka situācija šajā objektā tiks uzlabota. Sākotnēji bija paredzēts remontu pabeigt līdz septembra sākumam, taču tas nenotiks. Komunālo pārvaldi šī situācija neapmierina.”

Sazinājāmies ar SIA “Ceļu, tiltu būvnieks” tehnisko direktoru Jāni Zvirbuli. Viņš apliecināja, ka vairāku iemeslu dēļ 1905.gada ielas remontu nebūs iespējams pabeigt līdz septembra sākumam. Tagad tas jāizdara līdz oktobra pirmajai nedēļai. Iemesli ir gan darba roku trūkums plašā ielu remonta dēļ visā pilsētā, gan apakšuzņēmēju darbs, mainot pazemes komunikācijas – ūdens, kanalizācijas sistēmu un citas komunikācijas, gan arī tas, ka uz nedēļu darbs tika bremzēts smilšu analīžu dēļ. Proti, pēc bruģa noņemšanas radušās šaubas, vai ielas pamata smiltis ir pietiekami kvalitatīvas, lai uz tām bērtu šķembas un klātu asfaltu. Analīzēs konstatēts, ka smiltis nav jāmaina, tādēļ, kā sacīja J.Zvirbulis, jau pirmdien uzbērs šķembas un sagatavos asfalta uzklāšanai. Tad arī iela kļūs izbraucama. Posmā no Raiņa līdz Tirgus ielai noņemtais bruģis uzglabāšanai nogādāts Komunālās pārvaldes teritorijā Ezermalas ielā.

Runājot par izrakņātajām ietvēm, pa kurām 1905.gada ielā grūti, praktiski neiespējami, pārvietoties iedzīvotājiem, J.Zvirbulis aicināja izprast situāciju, jo “citādi ielas remontu nav iespējams veikt”. Nepamatotas ir iedzīvotāju pretenzijas un sašutums par veco liepu zāģēšanu un likvidēšanu, jo šis process bija paredzēts projektā un saskaņots ar Pilsētas domes Vides nodaļu, ir saņemtas visas nepieciešamās atļaujas. “Daudzi koki ir slimi, ar izdrupušiem stumbriem un to likvidācija bija nepieciešama,” piebilda tehniskais direktors, “tas atvieglos ietvju izbūvi.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz