Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

2010. gada decembrī lielāks siltumenerģijas patēriņš

2010. gada decembrī lielāks siltumenerģijas  patēriņš
12.01.2011 11:00

2010. gada decembris bija aukstākais mēnesis pēdējo gadu laikā, kad vidējā gaisa temperatūra bija – 4,70C.  Līdz ar to palielinājies siltumenerģijas patēriņš un apkures rēķini. Tomēr, lai arī siltumenerģijas tarifs Liepājā visiem patērētājiem ir vienāds, maksa par apkuri ievērojami atšķiras.

Siltumenerģijas patēriņš nav palielinājies tām mājām, kuras pagājušajā vasarā ir nosiltinātas un sakārtotas.  SIA ”Liepājas enerģija” aicina iedzīvotājus  aktīvi domāt kā taupīt siltumenerģiju un rīkoties.  Dati par katras mājas ikmēneša patēriņu  ir pieejami arī SIA ”Liepājas enerģija” mājas lapā internetā – www.liepajasenergija.lv.

2010. gada decembris bija nepieredzēti auksts – 4,70C un temperatūras ziņā pielīdzināms pagājušā gada februārim. Salīdzinājumam, piemēram, 2009. gada decembrī vidējā gaisa temperatūra bija vien – 0,960C. Siltumenerģijas tarifs visu namu iedzīvotājiem ir vienāds  un 2010. gada decembrī tas bija 49,06 lati +PVN 10% par megavatstundu patērētās siltumenerģijas. Atšķirīga ir maksa par apkuri katra nama iedzīvotājiem, ko nosaka patēriņš. Arī šajā apkures sezonā uzņēmuma mājas lapā – www.liepajasenergija.lv – varēs atrast datus par katras mājas siltumenerģijas patēriņu.

SIA ”Liepājas enerģija” valdes  loceklis Andris Štāls  uzsver, ka tie laiki ir pagājuši, kad visi vienādi maksāja  par apkuri, neatkarīgi no faktiski patērētā siltumenerģijas daudzuma. Šodien jāmaksā par to siltumenerģijas daudzumu, ko fiksējis  siltuma skaitītājs katrā mājā un ko SIA ”Liepājas enerģija” nolasa katra mēneša pirmajā dienā, neatkarīgi vai tā ir darba vai svētku diena.

Mājās, kurās nav veikti siltumenerģijas taupīšanas pasākumi, siltumenerģijas patēriņš ir ievērojami pieaudzis salīdzinājumā pat ar pagājušā gada februāri, kad vidējā gaisa temperatūra bija līdzīga kāda bija 2010. gada decembrī. Savukārt namiem, kuriem veikta vispārējā energotaupīšanas programma vai veikta vismaz apkures sistēmas pārbūve, siltumenerģijas patēriņš ir samazinājies no 30% līdz pat 62%. Piemēram, mājai Zemnieku ielā 49/51 siltumenerģijas patēriņš salīdzinot ar 2009. gada decembri ir samazinājies par 50%, bet ar pagājušā  gada februāri( līdzīga mēneša vidējā temperatūra) par 53 %.

Andris Štāls  norāda, ka siltumenerģija  ir un būs dārgs produkts. SIA ”Liepājas enerģija”   turpina modernizēt siltumapgādes sistēmu Liepājā, lai paaugstinātu uzņēmuma efektivitāti un samazinātu gāzes patēriņu, kas dos iespēju atkal nedaudz samazināt tarifu, bet tarifa samazinājums nekad nebūs tik ievērojams, kādu dod namu sakārtošana un energoefektivitātes pasākumi. 

SIA ”Liepājas enerģija” aicina iedzīvotājus lielāku uzmanību pievērst siltumenerģijas taupīšanai. Mājās, kurās iedzīvotāji kopīgi ar namu apsaimniekotāju ir sakārtojuši iekšējo siltumapgādes sistēmu, veikuši siltināšanas darbus un citus energoefektivitātes pasākumus, siltumenerģija tiek patērēta vismaz par trešdaļu mazāk, bet atsevišķās mājās pat uz pusi mazāk salīdzinot ar citām nesakārtotām mājām.  

SIA ”Liepājas enerģija”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz