Ceturtdiena, 18. aprīlis Laura, Jadviga
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Anatolijs Suškovs: Par primāro izvirzot profesionalitāti un godīgumu, var sasniegt maksimālo rezultātu

Anatolijs Suškovs: Par primāro izvirzot profesionalitāti un godīgumu, var sasniegt maksimālo rezultātu
Foto: liepajniekiem.lv
26.02.2018 07:15

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

14.februārī Liepājas apbalvojumu konsultatīvā padome izvērtēja iesniegtās Goda un Gada liepājnieku anketas un izraudzījās titula ”Gada liepājnieks” TOP 15 – cilvēkus, kuru veikums vai notikums ar viņa līdzdalību 2017.gadā Liepājā bijis īpaši spilgts un pamanāms. Nominanti tiks sumināti Liepājas dzimšanas dienā, 18.martā, koncertzālē ”Lielais dzintars”, bet portālā liepajniekiem.lv iepazīstināsim ar visiem laureātiem.

Viens no Gada liepājniekiem ir Anatolijs Suškovs – bijušais SIA “Liepājas enerģija” valdes priekšsēdētājs. Viņš nominēts par paveikto SIA ”Liepājas enerģija” vadībā, lai saņemtu Valsts vides dienesta apbalvojumu ”Zaļās izcilības balva”.

Runājot par 2017.gadu, A.Suškovs atzīst:

”Tas, ka uzņēmums pērn saņēma ”Zaļās izcilības balvu”, nav viena gada veikums. Tas ir visu iepriekšējo gadu darba rezultāts. Jo šādus rezultātus var panākt, gadu no gada mērķtiecīgi strādājot visai komandai. Par neko šādas atzinības nepiešķir. Tāpēc teikt, ka tieši 2017.gads būtu bijis īpašs, nebūtu īsti pareizi.”

”Pērn, kā zināms, es arī atstāju amatu uzņēmumā. Šis notikums man varētu būt tikpat nozīmīgs,” viņš turpina: ”Taču, runājot par uzņēmumu ”Liepājas enerģija”, gribu atgādināt, ka pērn saņemtā ”Zaļās izcilības balva” nebūt nav vienīgā balva, ko uzņēmums saņēmis. Bijusi arī virkne citu apbalvojumu.”

”Uz rezultātu gājām pakāpeniski un ļoti nopietni,” skaidro A.Suškovs: ”Vajadzēja gan ieviest jaunas tehnoloģijas, kuras izmanto atjaunojamo resursu izmantošanai, gan arī pašiem kļūt gana kompetentiem. Daudz ir izdarīts arī pilsētā – esam nomainījuši teju visas trases. Arī tas ietekmē dabu un rada enerģiju – samazinājās resursu patēriņš, uzņēmums sāka strādāt aizvien ekonomiskāk.”

”Uzņēmuma darbību šodien nevar salīdzināt ar darbību pirms gadiem desmit. Bija laiks, kad pilsētas pašvaldība dotēja uzņēmumu, kas ražoja siltumenerģiju. Turklāt dotēja bez cerībām, ka ieguldīto reiz varētu saņemt atpakaļ. ”Liepājas enerģijas” gadījumā vienīgais ieguldījums bija ieguldījums uzņēmuma pamatkapitālā. Tas, kas notika pašā sākumā. Tālāk jau mēs nesām atdevi, tostarp pilsētas domei. Vismaz četrus pēdējos gadus maksājam dividendes.”

”Uzņēmums strādā tā, kā tam jābūt, jo nevar balstīt uzņēmējdarbību uz labdarības principiem. Visam pamatā ir ekonomika,” skaidro bijušais uzņēmuma ”Liepājas enerģija” valdes priekšsēdētājs: ”Pretējā gadījumā uzņēmums agri vai vēlu vienkārši aizies pa burbuli.”

Viņš piekrīt, ka svarīga loma uzņēmuma veiksmīgā darbībā ir tā vadītājam, viņa nostājai: ”Vadītājam jāprot izveidot labu komandu un jāprot strādāt ar to. Gribu pasvītrot, ka, domājot par cilvēkiem un vērtējot viņus, ir jāņem vērā tikai divi aspekti – cik cilvēks ir profesionāls un cik viņš ir godīgs. Visam pārējam nav nekādas nozīmes. Ne ticībai un nacionalitātei, ne dzimumam, orientācijai utt.

Par primāro izvirzot darbinieku profesionalitāti un godīgumu, var sasniegt maksimālo rezultātu. Savukārt, ja biznesā sāk ņemt vērā politiskos ieskatus, tad ir vāks…”

Jautāts, ar ko A.Suškovs nodarbojas pēc aiziešanas no uzņēmuma ”Liepājas enerģija” valdes priekšsēdētāja amata, viņš vispirms gardi iesmejas un tikai tad sāk stāstīt: ”Kad strādāju uzņēmumā un strādāju tur ļoti daudz, gribot negribot bieži nācās atbildēt: nav laika, vēlāk. To atbildēju gan ģimenei un tuviniekiem, gan draugiem. Nu beidzot ir pienācis laiks, kad varu piepildīt šos solījumus.” Proti, viņš šobrīd vairāk laiku velta ģimenei un saviem vaļaspriekiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz