Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Arī ugunsdzēsējam no Latgales piemēro rājienu par nesaskaņotu interviju saistībā ar Zolitūdes traģēdiju

Arī ugunsdzēsējam no Latgales piemēro rājienu par nesaskaņotu interviju saistībā ar Zolitūdes traģēdiju
Foto: liepajniekiem.lv
30.12.2013 10:26

LETA

Atslēgvārdi

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piemērojis disciplinārsodu – rājiens kādam Latgales ugunsdzēsējam, kurš bez vadības piekrišanas sniedza interviju saistībā ar Zolitūdes traģēdiju.

VUGD preses sekretāre Inga Vetere aģentūrai LETA pastāstīja, ka Latgales reģiona brigādes inspektors pēc Zolitūdes traģēdijas bez vadības piekrišanas sniedza interviju kādam laikrakstam, kurā norādījis, ka traģēdijas seku likvidēšanā bija nepieciešama Krievijas kolēģu palīdzība.

VUGD norāda, ka, sniedzot interviju plašsaziņas līdzekļiem, viņš ir pārkāpis VUGD iekšējā normatīvā akta prasības, proti, kārtību, kādā VUGD notiek informācijas aprite un sadarbība ar plašsaziņas līdzekļiem. Sods piemērots ne tikai par intervijas sniegšanu bez vadības piekrišanas, bet arī par to, ka inspektora viedoklis nesaskanēja ar dienesta kopējo viedokli. VUGD priekšniecība jau traģēdijas dienās publiski norādīja, ka Zolitūdes lielveikala gruvešos iesprostoto cilvēku meklēšanā nebija nepieciešama ārvalstu palīdzība un seku likvidēšanā var iztikt ar vietējiem spēkiem.

Latgales ugunsdzēsējs nav vienīgais, kurš izpelnījies disciplinārsodu par izteikumiem presē saistībā ar Zolitūdes traģēdiju. Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 11.decembrī VUGD Kurzemes reģiona brigādes Liepājas 2.daļas vada komandierim leitnantam Jānim Seņkānam par normatīvajos aktos noteikto prasību pārkāpumu tika piemērots disciplinārsods – rājiens, jo šī gada 25.novembrī Seņkāns Kurzemes Televīzijai sniedza interviju, iepriekš to nesaskaņojot ar struktūrvienības vadītāju.

Intervijas laikā Seņkāns bija norādījis – ja kaut kas tāds kā Zolitūdes traģēdija notiktu Liepājā, iespējams, “mēs saviem spēkiem nebūtu tam gatavi”, minot problēmas ar tehniku un cilvēku resursiem.

Arī šim ugunsdzēsējam rājiens piemērots nevis par izteikumu saturu, bet gan par to, ka, sniedzot interviju plašsaziņas līdzekļiem, viņš ir pārkāpis VUGD iekšējā normatīvā akta prasības.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz