Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Bērnu ar funkcionāliem traucējumiem vecākiem pieejami bezmaksas sociālās rehabilitācijas pakalpojumi

Bērnu ar funkcionāliem traucējumiem vecākiem pieejami bezmaksas sociālās rehabilitācijas pakalpojumi
Foto: LETA
13.02.2019 12:58

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Kurzemē dzīvojošo bērnu ar funkcionāliem traucējumiem vecāki un audžuvecāki ir aicināti pieteikties projektā ”Kurzeme visiem” pieejamajiem bezmaksas sociālās rehabilitācijas pakalpojumiem pie psihologa vai rehabilitologa, vai apmeklēt fizioterapiju, vai izglītojošas atbalsta grupu nodarbības, ziņo projekta sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Homka.

Sociālās rehabilitācijas pakalpojumi ir pieejami vecākiem un audžuvecākiem, kuru bērniem ir noteikta invaliditāte un projekta ”Kurzeme visiem” ietvaros izstrādāts individuāls atbalsta plāns. Pakalpojumus var izmantot viens vai abi vecāki, kopā nepārsniedzot 20 pakalpojuma reizes visā projekta īstenošanas laikā līdz 2023.gadam.

Kopumā Kurzemē līdz šim izvērtēti un individuāli atbalsta plāni izstrādāti 277 bērniem ar funkcionāliem traucējumiem. Iespēju projekta ietvaros saņemt bezmaksas sociālos pakalpojumus Kurzemē pašlaik izmantojis 41 vecāks Liepājā, kā arī Aizputes, Grobiņas, Kuldīgas un Talsu novados.

Lai pieteiktos sociālās rehabilitācijas pakalpojumiem, vecākiem jādodas uz savas pašvaldības sociālo dienestu un jāraksta iesniegums. Vecāki paši var izvēlēties gan sev nepieciešamos pakalpojumus, gan vēlamos pakalpojumu sniedzējus, vai arī izmantot sociālā dienesta ieteikumus. Pēc iesnieguma saņemšanas pašvaldības sociālais dienests izvērtē bērna un vecāku atbilstību pakalpojumu piešķiršanas nosacījumiem un, ja viss atbilst, pieņem lēmumu par pakalpojumu piešķiršanu. Sociālais dienests informē vecākus par pakalpojuma saņemšanas laiku un iespējām.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz