“Daily” pusdienu restorānam piemēro 200 eiro sodu
Miks Kuncītis
"Kurzemes Vārds"
Par higiēnas prasību neievērošanu “Daily” pusdienu restorānā Liepājā ēdināšanas pakalpojumu sniedzējam “Baltic Restaurants Latvia” piemērots 200 eiro naudas sods, “Kurzemes Vārds” noskaidroja Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD).
PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere laikrakstam pastāstīja, ka Administratīvo pārkāpumu kodekss paredzot dažādu sodu amplitūdas. Šajā gadījumā soda apmērs esot lemts, balstoties uz to, kādi pārkāpumi konstatēti pārbaudē un kā konkrētais uzņēmums uz to ir reaģējis, vai tas bijis ieinteresēts problēmas maksimāli ātrai risināšanai. “Uzņēmums pats apturēja darbību, apzinājās pieļautās kļūdas un izdarīja secinājumus, lai no tām izvairītos nākotnē,” sacīja I. Meistere, uzsverot, ka PVD mērķis neesot pēc iespējas bargāk sodīt, bet gan panākt, lai uzņēmēji saprastu savas kļūdas un tās iespējami ātri novērstu. Uz jautājumu, vai turpmāk šo uzņēmumu kontrolēs pastiprināti, I. Meistere atbildēja: “Jebkuru pārtikas apritē iesaistītu uzņēmumu pārbaudām noteiktā kārtībā. Mums ir kontroles plāns, kurš sastādīts, izvērtējot iespējamos riskus. “Baltic Restaurants Latvia” nodrošina ēdināšanas pakalpojumus arī skolās, tādēļ tam jau tāpat ir biežākas kontroles, bet, ņemot vērā konstatētos pārkāpumus, tas būs pastiprinātā mūsu redzeslokā.”
Jau rakstījām, ka PVD pagājušā gada 28. novembrī veica pārbaudi pusdienu restorānā “Daily” Ziemeļu ielā 19, kurā ēdināšanas pakalpojumus nodrošina SIA “Baltic Restaurants Latvia”. PVD konstatēja vispārējās higiēnas prasību, kā arī citus ar ēdiena gatavošanu un izsniegšanu saistītus pārkāpumus. Ar akūtu zarnu infekciju Liepājā saslima 116 cilvēki, tostarp četri uzņēmuma darbinieki. Tāpat četras personas tika nogādātas slimnīcā.
Akūtas zarnu infekcijas izplatīšanās dēļ “Baltic Restaurants Latvia” pusdienu restorānu uz laiku slēdza. Kompānijas valdes loceklis Guntis Bredovskis pēc notikušā norādīja, ka pastiprinās pārtikas produktu piegādātāju un produkcijas ražotāju auditu. Tāpat viņš uzsvēra, ka turpmāk pārtikas piegādātāju piedāvātos produktus ne tikai pārbaudīšot pēc organoleptiskiem kvalitātes rādītājiem, bet arī tikšot veiktas sistemātiskas mikrobioloģisko rādītāju pārbaudes, izmantojot sertificētas laboratorijas pakalpojumus. “Baltic Restaurants Latvia” vairākos pusdienu restorānos apmeklētājiem būs pieejamas arī roku dezinfekcijas iekārtas.