Lai nodrošinātu ērtu vietnes izmantošanu un uzlabotu šīs vietnes veiktspēju un funkcionalitāti, mēs izmantojam sīkdatnes. Turpinot pārskatīt šo lapu, Jūs piekrītat sīkdatņu saglabāšanai Jūsu ierīces atmiņā. Turpināt Vairāk informācijas

Ceturtdiena, 14. decembris

+2°C
Vējš: DA 12.0 m/s
Laika ziņas Liepājā

Vārdadiena: Auseklis, Gaisma

Divi "garšīgi" eksāmeni  (13)

Atslēgvārdi 48.arodvidusskola

Par īstu gastronomiskās mākslas paraugdienu izvērsās kvalifikācijas eksāmens 48.arodskolā, ko kārtoja topošie saimniecības vadītāji un pavāri. Abu specialitāšu eksāmenu komisijām tas bija liels pārbaudījums – vienai nodegustēt 20 ēdienus, bet otrai – divreiz vairāk, jo topošajiem pavāriem bija jāgatavo divi ēdieni. Saimniecības vadītāju specialitātē eksāmenu kārtoja 22 audzēkņi.

Kā atzina skolas direktora vietniece Zaiga Finka, šī specialitāte pilsētā ir ļoti pieprasīta gan no darba devēju, gan no audzēkņu puses, jo konkurss uz to ir vidēji 2 cilvēki uz vienu vietu. Viena no šīs grupas audzinātājām Inita Dižgalve sacīja, ka tiem, kas neturpinās mācības augstskolā, jau praktiski visiem esot zināmas nākamās darbavietas, kas atrastas prakses laikā. Interesanti, ka šīs grupas eksāmenu komisijā divi no trim locekļiem paši beiguši šo specialitāti: Inita Paleja, kas strādā veikala "Maxima" kulinārijas nodaļā par maiņas vadītāju, un Juris Rudzītis, kurš ir šefpavārs viesnīcas "Kolumbs" restorānā.

Lai saņemtu profesionālo kvalifikāciju, pavāru specialitātes audzēkņiem bija jāsagatavo divi ēdieni. Tos degustēja un vērtēja kafejnīcas "Trīs sivēni" vadītāja Vanda Rakauska, kafejnīcas "Lemo" īpašniece Valentīna Cvetkova un veikala "Maxima" kulinārijas ceha pavāre Vēsma Šnicere. Viņas atzina, ka šāds uzdevums ir liels pārbaudījums vēderam, un piebilda, ka šis eksāmens vienlaikus ir iespēja arī izvēlēties jaunus un talantīgus darbiniekus. Skolas pavārmākslas meistare Agrita Šulce gan piebilda, ka liela daļa audzēkņu prakses laikā jau sev atraduši darbavietas un tur arī turpinās strādāt.

Veiksmīgi šogad kvalifikācijas eksāmenu nokārtojuši arī šuvēji, pastāstīja Z.Finka, piebilstot, ka ar 1.jūliju skolai būs mainīts nosaukums – turpmāk 48.arodskola būs Liepājas Tūrisma un tekstila skola.

Kristīne Pastore,
"Kurzemes Vārds"

Topošais pavārs Didzis Piķelis vērtētājiem piedāvāja degustēšanai ceptu paipalu un kartupeļu un "Parmas siera" sacepumu ar vēžu astītēm, kā arī burkānu zirnīšu biezzupu. Viņu veikumu komisija nodēvēja par īstu mākslas darbu.

  • Komentāri (13)
  • 0
+ skatīt visus Atlikušie simboli: 500

Pievieno komentāru

liepajniekiem.lv neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem. Aicinām ievērot pieklājību, toleranci un iztikt bez rupjībām.

Portālā aizliegts ievietot:
- personas godu un cieņu aizskarošu, draudošu, apmelojošu informāciju;
-musināt uz rasu vai etnisko neiecietību;
-komentārus, kas neatbilst Latvijas Republikas likumdošanai;
- komerciāla rakstura informāciju vai jebkāda veida reklāmu un aģitāciju.

Noteikumu neievērošanas gadījumā, liepajniekiem.lv patur tiesības komentārus dzēst, slēgt iespēju komentēt un ziņot tiesībsargājošām iestādēm.

Uzmanību!!!
Lai mazinātu iespēju portālā manipulēt ar komentētāju viedokli un noskaņojumu, komentāri, kuru autori diskusijās piedalās ar vairākiem vārdiem, tiek iezīmēti pelēkā krāsā. Tā kā šis process ir tehnisks, ir iespējamas situācijas, kurās iekrāsotie komentāri var nebūt no viena autora, vai arī neiezīmētos komentārus rakstījusi viena un tā pati persona.

Sabiedrība

Saistītās ziņas

Pamanīji neatbilstošu saturu? Būsim pateicīgi, ka par to informēsi mūs!