Sestdiena, 23. janvāris Grieta, Strauta, Rebeka
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Uzticamas un aktuālas ziņas šajā laikā ir ļoti svarīgas!

Piesakies paziņojumiem un esi informēts par būtiskākajiem notikumiem Liepājā!

Pieteikties

Divi “garšīgi” eksāmeni

Divi “garšīgi” eksāmeni
30.06.2008 07:01

Atslēgvārdi

Par īstu gastronomiskās mākslas paraugdienu izvērsās kvalifikācijas eksāmens 48.arodskolā, ko kārtoja topošie saimniecības vadītāji un pavāri. Abu specialitāšu eksāmenu komisijām tas bija liels pārbaudījums – vienai nodegustēt 20 ēdienus, bet otrai – divreiz vairāk, jo topošajiem pavāriem bija jāgatavo divi ēdieni. Saimniecības vadītāju specialitātē eksāmenu kārtoja 22 audzēkņi.

Kā atzina skolas direktora vietniece Zaiga Finka, šī specialitāte pilsētā ir ļoti pieprasīta gan no darba devēju, gan no audzēkņu puses, jo konkurss uz to ir vidēji 2 cilvēki uz vienu vietu. Viena no šīs grupas audzinātājām Inita Dižgalve sacīja, ka tiem, kas neturpinās mācības augstskolā, jau praktiski visiem esot zināmas nākamās darbavietas, kas atrastas prakses laikā. Interesanti, ka šīs grupas eksāmenu komisijā divi no trim locekļiem paši beiguši šo specialitāti: Inita Paleja, kas strādā veikala “Maxima” kulinārijas nodaļā par maiņas vadītāju, un Juris Rudzītis, kurš ir šefpavārs viesnīcas “Kolumbs” restorānā.

Lai saņemtu profesionālo kvalifikāciju, pavāru specialitātes audzēkņiem bija jāsagatavo divi ēdieni. Tos degustēja un vērtēja kafejnīcas “Trīs sivēni” vadītāja Vanda Rakauska, kafejnīcas “Lemo” īpašniece Valentīna Cvetkova un veikala “Maxima” kulinārijas ceha pavāre Vēsma Šnicere. Viņas atzina, ka šāds uzdevums ir liels pārbaudījums vēderam, un piebilda, ka šis eksāmens vienlaikus ir iespēja arī izvēlēties jaunus un talantīgus darbiniekus. Skolas pavārmākslas meistare Agrita Šulce gan piebilda, ka liela daļa audzēkņu prakses laikā jau sev atraduši darbavietas un tur arī turpinās strādāt.

Veiksmīgi šogad kvalifikācijas eksāmenu nokārtojuši arī šuvēji, pastāstīja Z.Finka, piebilstot, ka ar 1.jūliju skolai būs mainīts nosaukums – turpmāk 48.arodskola būs Liepājas Tūrisma un tekstila skola.

Kristīne Pastore,
“Kurzemes Vārds”

Topošais pavārs Didzis Piķelis vērtētājiem piedāvāja degustēšanai ceptu paipalu un kartupeļu un “Parmas siera” sacepumu ar vēžu astītēm, kā arī burkānu zirnīšu biezzupu. Viņu veikumu komisija nodēvēja par īstu mākslas darbu.

13 komentāri

2008-06-30 07:42

pavards: nabaga puisis, šitāda barga komisija!!!

2008-06-30 08:37

kauns!: A to, ka eksāmenu likušie viesnīcu servisa speciālisti, to gan aizmirsuši pieminēt :P

2008-06-30 11:07

liepājniece: :)) komisija izskatās jau stipri pārēdusies..... :))))

2008-06-30 11:42

if...: redzot, kas sez komisija, jasmejas... :D :D :D Kulinares... :D :D :D Tad jau es esmu pilots!

2008-06-30 11:43

vertetajs: ko tas pikelis vispar pats var kaut ko izdarit??? :D :D :D

2008-06-30 13:13

kuņģa kalps: es labprāt piedalītos komisijā ;) ir pieredze degustēšanā

2008-06-30 14:15

māšele: Nekāds speciālists viņš nav. Visnīca ir prakses vieta. Vot tā ir vieta, kur tiešām ir jāstrādā, un kur Tevi uztver kā darbinieku nevis tikai kā praktikantu. Tā ir vieta, kur jāstrādā nevis jāpienes kartupeļi pavāriem kā to darījuši citi praktikanti savā prakses laikā. Kritizētāji paši neprot izpelnīties uzslavas - noliek citus, ja tiem sanāk.

2008-07-01 00:20

mafanja: "vertetajs" hotelosj bi videt 4to ti mozhesh zdelatj... znaesh hotj 4to takoe perepelka?

2008-07-01 08:16

AAA: Tādu "dranķī' ieēst var un pat ļoti labi. Nevajag būt pašiem DRAŅĶIEM un tad viss būs kārtībā.

Jaunie pavāri malači, bet īsti pavāri viņi kļūs tikai ar laiku- jāiegūst pieredze, bet tas nāk ar gadiem....

Vēlu veiksmi pavāriem, viesnīcu servisu darbiniekiem, šuvējiem u.t.t.

2008-07-01 23:34

Dadzis: ~vertetajs~izklausas ka es tevi pazistu... es ar savu darbu nekad nelielos , pec tavas kritikas tu neko nesajedz no ediena.. ja es smelos ideju pa paipalu ka edienu ko varu pagatavot no savas darba vietas ,bet ar ko un ka pagatavot un ko likt klat lai novestu vinju lidz savam garsas niansem es pats izdomaju. Mani apmacija mani kolegi un es saubos ka tu izsti izproti vispar kautko no ediena ....Liels paldies Maniem prieksniekiem kas mani apmacija :)

2008-10-08 15:56

belašs: Kas no tā visa tika degustēts? Bildē izskatās, ka galvenais ēdiens nav viss tas ,kas uz paplātes, bet...

2013-02-15 21:24

gosis: es pats esmu beidzi pavara skolu un si komiija ir forsa paldies skolotajiem zaigai finkai agrita sulcei silvijai mamei un citam skolotajam:)

1/500

Liepajniekiem.lv neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem. Aicinām ievērot pieklājību, toleranci un iztikt bez rupjībām.

Uzmanību!

Lai mazinātu iespēju portālā manipulēt ar komentētāju viedokli un noskaņojumu, komentāri, kuru autori diskusijās piedalās ar vairākiem vārdiem, tiek iezīmēti pelēkā krāsā. Tā kā šis process ir tehnisks, ir iespējamas situācijas, kurās iekrāsotie komentāri var nebūt no viena autora, vai arī neiezīmētos komentārus rakstījusi viena un tā pati persona.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz