Hoijeres namā notiks maizes diena
22. jūlijā Liepājas 17.–19. gadsimta interjera muzejs rīkos “Maizes dienu Hoijeres namā”, piedāvājot maizes cepšanas kultūrai, vietējam kulinārajam mantojumam un nama vēsturei veltītu programmu.
liepajniekiem.lv
“Maizes diena Hoijeres namā” sāksies pulksten 13, kad, iekurot nama maizes krāsni, tiks cepta garda kviešu saldskābmaize maiznieka Aivara Ozola vadībā. “Maizes gatavošanas laikā ikvienam interesentam būs iespēja uzdot sev interesējošus jautājumus un iedziļināties šī kulinārā mantojuma detaļās un zināšanās,” pastāsta muzeja vadītāja Ieva Dzintare. Pēc tam maizi būs iespējams degustēt ar Sandras Aigares gatavoto Rucavas balto sviestu un arī iegādāties svaigi cepto kukulīti.
I. Dzintare atgādina, ka ēkas Kungu ielā 24 restaurācijas izpētes laikā tika konstatēta manteļskursteņa un maizes krāsns esamība, kā dēļ arī šobrīd atjaunotajā 17.–18. gadsimta mijai atbilstošajā pirmā stāva interjerā sastopams pēc analoga veidots manteļskurstenis ar pavarda vietu un funkcionējošu maizes krāsni.
Interesenti varēs doties maksas ekskursijā, kur zinošu stāstnieku pavadībā piedzīvot vēsturiskā nama burvību, uzzināt nedzirdētus faktus un plašāk iepazīsties ar unikālajiem 17.–20. gadsimta interjera priekšmetiem. Par krogam un Hoijeres laika noskaņai piederīgu sajūtu, sākot no pulksten 18.30, rūpēsies Rucavas kapela “Paurupīte”, kuras izpildījumā skanēs folkloras danču melodijas un daudziem zināmas dziesmas.
Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikāciju saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.