Ieguvuši vīnziņu sertifikātus
0
Pagājušā gada nogalē viesnīcas “Amrita” restorāna “Oskars” menedžere Gunta Hūna un bārmeņi Zigmārs Treinovskis un Andrejs Kudrjavcevs vairāk nekā divus mēnešus regulāri brauca uz Rīgu, kur piedalījās Latvijas Vīnziņu asociācijas rīkotajos vīnziņu kursos. Tos vadīja vīnu speciāliste Valentīna Grandāne. Kursos gūtas un papildinātas zināšanas gan par vīnogu audzēšanas metodēm, gan par vīnu klasifikāciju, dekantēšanu, beidzot ar smalkākajām garšām, kuras būtu jāsajūt, baudot katru vīnu. Tagad restorānā “Oskars” tiek pārtaisīta vīnu karte, un tajā tiks iekļauti labākie vīni.
Tā kā bārmeņi apguvuši vajadzīgās zināšanas, viņi varēs piedāvāt arī vīnu dekantēšanu, ko Liepājā pagaidām vēl nevienā restorānā nepiedāvā. Šo procesu iespējams piedzīvot tikai labākajos Rīgas restorānos. Dekantēšana ir smalks process, kura laikā vīns tiek uzmanīgi pārliets īpašā karafē, dabiskās nogulsnes atstājot pudelē, bet karafē veidojas visu smaržu un garšu buķete, ko citādi nemaz nevar sajust.
Pēc Latvijas Vīnziņu asociācijas sertifikātu saņemšanas – G.Hūna, Z.Treinovskis un A.Kudrjavcevs kopā ar šīs asociācijas valdes pārstāvi G.Sniedzi.