Itāliešu virtuvē klātienē
No prakses Itālijā atgriezušies Liepājas Tūrisma un tekstila skolas audzēkņi. Četri topošie pavāri bija devušies uz bioloģiskās lauksaimniecības un lauku tūrisma ģimenes uzņēmumu “Fattoria Biologica Patrice” Spoleto apkaimē. Trīs nedēļas jaunieši ne tikai čakli strādāja restorānos un citos ēdināšanas uzņēmumos, bet arī mācījās savstarpēji sadzīvot, kontaktēties ar cilvēkiem, kuri nesaprot latviski. Skolas projektu vadītāja Aigija Kraukle pastāstīja, ka dalībnieki atgriezušies mājās apmierināti, ieguvuši jaunu pieredzi, jaunus draugus un papildinājuši savas zināšanas par itāliešu nacionālo virtuvi, kultūru un sociālo vidi.
Prakse varēja notikt, piedaloties Valsts izglītības attīstības aģentūras mūžizglītības programmas “Leonardo da Vinci” nodaļas finansētā projektā. Pirms tam Lietuvā, Šilutes Tūrisma un biznesa servisa skolā un Klaipēdas Tūrisma skolā, praktizējās 10 ēdināšanas pakalpojumu speciālisti un 4 pavāri. Narvas (Igaunija) Profesionālās apmācības centrā mēnesi strādāja un mācījās 2 topošie konditori, 3 drēbnieki un 5 pavāri. Audzēkņi brīvajā laikā redzēja Tallinas, Romas, Klaipēdas ievērojamākās vietas. Jaunajā mācību gadā skolas audzēkņi varēs piedalīties jaunā projektā, ko īstenos Plimutā (Apvienotā Karaliste) un Šilutē (Lietuva).
“Kurzemes Vārds”