Otrdiena, 31. marts Gvido, Atvars

Kā pieņemt realitāti? Pievērš uzmanību krūšu veselībai

Kā pieņemt realitāti? Pievērš uzmanību krūšu veselībai
Foto: Egons Zīverts
16.10.2019 07:06

"Kurzemes Vārds"

Sestdien Liepājā, tirdzniecības centrā “Kurzeme”, norisinājās akcija “Krūts veselības diena”. Akcijas laikā sievietēm bija iespēja klausīties speciālistu lekcijas, iegādāties grāmatu “Diagnoze vēzis”, mācīties pareizi pārbaudīt krūtis.

Apmeklētājas arī veica krūšu veselības pārbaudi mamogrāfijas autobusā, kā arī ēkas otrajā stāvā izveidotajā meistarklašu stūrītī mācījās pagatavot sev kādu veselīgu maltīti.

Biedrības “Divi gani” sabiedrības veselības speciāliste Laura Zvirbule “Kurzemes vārdam” pastāstīja, ka organizācijas komanda ar veselības projektiem strādā jau 10 gadus.

“Mēs rīkojam dažādas izglītojošas un atbalstošas akcijas. Tēmu ir daudz, par vēzi dažādos formātos runājam jau astoņus gadus. Cilvēku interese ir stipri augusi.

Ja pirms astoņiem gadiem krūts veselības atbalsta gājienā piedalījās tikai ap 200 dalībnieču, tad šogad jau šajā gājienā devās ap 2000 sieviešu,” stāsta L. Zvirbule.

Viena no lektorēm, kas dalījās ar savām zināšanām, bija psihoterapeite Aina Poiša. Speciāliste bija priecīga par iespēju atbraukt uz savu dzimto pusi un atbalstīt sievietes, kam šādas lekcijas bija patiešām noderīgas.

“Es braucu un lasu lekcijas, cik vien varu. Astoņu gadu laikā esmu bijusi ne vienā vien pilsētā. Mana šodienas tēma ir “Kā pieņemt realitāti”.

Es runāju ne tikai par to, kā pieņemt baiso diagnozi, bet stāstu arī, cik svarīgi ir zināt, kā maksimāli no šīs diagnozes izvairīties,” pieredzē dalās Aina Poiša.

“Kad gatavojam ēst, jāpievērš uzmanība krāsu dažādībai. Jo vairāk krāsu, jo ēdienā vairāk antioksidantu. Iesaku gatavot ēdienu, kurā būtu redzamas vismaz trīs krāsas. Ne velti ir veselīgo padomu teiciens – “apēd varavīksni!”,” skaidro uztura speciāliste Alise Kindzule.

Meistares iesaka noteikti gatavot pašiem, izvairīties no subproduktiem, dažādiem konserviem un pusfabrikātiem. Piemēram recepte, ko var lieliski izmantot brokastīm: pilngraudu lavašam uzziež zemesriekstu sviestu, pāri – grieķu jogurtu, lai pamatne būtu mīkstāka, tad uzliek banāna, nektarīna gabaliņus un lavašu saritina.

Foto galerija

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Aizmirsu paroli