Lai nodrošinātu ērtu vietnes izmantošanu un uzlabotu šīs vietnes veiktspēju un funkcionalitāti, mēs izmantojam sīkdatnes. Turpinot pārskatīt šo lapu, Jūs piekrītat sīkdatņu saglabāšanai Jūsu ierīces atmiņā. Turpināt Vairāk informācijas

Svētdiena, 25. augusts

Vārdadiena: Ivonna, Ludis, Ludvigs, Patrīcija

Klīnikā mierīgas sienas un košas grīdas  (2)

Atslēgvārdi piejūras slimnīca

Psihiatrijas klīnikas pacientu telpas tagad ir gaišas un modernas, bet katrai palātai ir atšķirīgs dizains.
Foto: Egons Zīverts

Šonedēļ ekspluatācijā nodos valsts SIA "Piejūras slimnīca" Psihiatrijas klīnikas renovācijas projekta otro kārtu. Renovācijas laikā vienā no klīnikas ēkām sakārtotas divas nodaļas, kurām interjeru veidojusi māksliniece Zigrīda Atāle.

Ēku iekštelpas ir pārplānotas, padomājot arī par vides pieejamību cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Pirmajā stāvā izvietos pieaugušos pacientus ar nopietnām garīgās veselības problēmām, kā arī tos sirgstošos, kuriem ar tiesas lēmumu noteikta piespiedu ārstēšana. Savukārt otrajā stāvā darbosies bērnu nodaļa pacientiem no trīs līdz astoņpadsmit gadu vecumam.

Abas nodaļas pēc renovācijas ieguvušas modernu veidolu – gan gaiteņi, gan palātas krāsotas gaišos un mierīgos toņos, bet bērnu telpas – palātas, ēdamistabu, kā arī rotaļu un atpūtas telpu – rotā krāsainas grīdas. "Lai kādi bērni arī būtu, viņi vienmēr uztver šādas lietas labāk, nekā mēs domājam," pauda Zigrīda Atāle.

Bērnu nodaļā izveidots arī izolators. Tajā uz laiku varēs izvietot pacientu, kurš ar savu uzvedību var apdraudēt citus bērnus. Līdz šim atsevišķa izolatora bērnu nodaļā nebija un pacientu no pārējiem slimniekiem izolēja, pārvedot uz citu nodaļu.  Pašlaik "Piejūras slimnīcas" Psihiatrijas klīnikā ārstējas astoņi bērni, pastāstīja klīnikas vadītājs Imants Strolis. Pavisam bērnu nodaļā ir vietas 12 pacientiem.

Slimnīcas vadītāji perspektīvā iecerējuši līdzās nodaļas ēkai iekārtot arī rotaļu un atpūtas laukumu jaunākiem pacientiem, cerot, ka šo mērķi izdosies sasniegt ar pašvaldības atbalstu un liepājnieku ziedojumiem. Tuvāko gadu laikā paredzēts arī labiekārtot "Piejūras slimnīcas" teritoriju.

Nodaļu renovācijas laikā pacienti izvietoti vienā no Onkoloģijas klīnikas ēkas vienā spārnā. Paredzēts, ka renovētajās telpās pacientus izvietos līdz maija sākumam.

Jau rakstījām, ka Psihiatrijas klīnikas remontdarbus uzsāka pagājušā gada septembra sākumā, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu. Projekta aktivitāšu īstenošanas ilgums ir 24 mēneši un projekta īstenošanas beigu termiņš ir šā gada 30. septembris. Darbus veic firma "UPTK". Viss renovācijas apjoms sadalīts četrās kārtās.

 

  • Komentāri (2)
  • 0
+ skatīt visus Atlikušie simboli: 500

Pievieno komentāru

liepajniekiem.lv neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem. Aicinām ievērot pieklājību, toleranci un iztikt bez rupjībām.

Portālā aizliegts ievietot:
- personas godu un cieņu aizskarošu, draudošu, apmelojošu informāciju;
-musināt uz rasu vai etnisko neiecietību;
-komentārus, kas neatbilst Latvijas Republikas likumdošanai;
- komerciāla rakstura informāciju vai jebkāda veida reklāmu un aģitāciju.

Noteikumu neievērošanas gadījumā, liepajniekiem.lv patur tiesības komentārus dzēst, slēgt iespēju komentēt un ziņot tiesībsargājošām iestādēm.

Uzmanību!!!
Lai mazinātu iespēju portālā manipulēt ar komentētāju viedokli un noskaņojumu, komentāri, kuru autori diskusijās piedalās ar vairākiem vārdiem, tiek iezīmēti pelēkā krāsā. Tā kā šis process ir tehnisks, ir iespējamas situācijas, kurās iekrāsotie komentāri var nebūt no viena autora, vai arī neiezīmētos komentārus rakstījusi viena un tā pati persona.

Sabiedrība

Saistītās ziņas

Pamanīji neatbilstošu saturu? Būsim pateicīgi, ka par to informēsi mūs!