Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kvalitātes balvu “Spārni” saņem arī Liepājas Jūrniecības koledža un Grobiņas novada Pieaugušo izglītības centrs

Kvalitātes balvu “Spārni” saņem arī Liepājas Jūrniecības koledža un Grobiņas novada Pieaugušo izglītības centrs
Foto: Publicitātes
12.12.2019 20:36

LETA

Šodien Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) 13 labākajiem projektu īstenotājiem pasniedza Eiropas Savienības izglītības, mācību, jaunatnes un sporta programmas “Erasmus+” kvalitātes balvu “Spārni 2019”, aģentūru LETA informēja VIAA pārstāve Kristīne Keiča.

Par ilgtspējīgu projektu īstenošanu balvas 10 nominācijās saņēma 13 labākie projektu īstenotāji, kuru vidū ir skolas, augstskolas, pašvaldības iestāde, valsts iestāde, nevalstiskā organizācija un privātuzņēmums.

Keiča skaidroja, ka “Erasmus+” programmas kvalitātes balva “Spārni” apliecina mērķtiecīgi plānotu un īstenotu starptautisko sadarbību un izglītības iestāžu internacionalizāciju, bez kuras nav iedomājama konkurētspējīga izglītības vide Latvijā ne augstākajā izglītībā, ne arī citās izglītības pakāpēs.

“Šodien apbalvoto projektu īstenotāji pašaizliedzīgi un atbildīgi ir vadījuši institūciju sadarbību izglītības inovāciju ieviešanā un labās prakses apmaiņā, kas stiprina visas izglītības sistēmas attīstību ilgtermiņā,” atzina VIAA direktore Dita Traidās.

Balvas 10 nominācijās ieguva Saldus pamatskola par projektu “Saldus pamatskolas pedagoģiskā personāla akadēmisko zināšanu un pedagoģisko prasmju pilnveidošana sekmīgai un kvalitatīvai skolas attīstības plāna realizēšanai, SIA “PAC Agenda” par projektu “Talantu skola”, kā arī Valsts izglītības satura centrs par projektu “Izglītības procesu vadība multimodālām mācībām” un Valsts policijas koledža par projektu “Reģionālās policijas kadetu apmācības koncepcijas attīstīšana divpusējās sadarbības jomā”.

Kvalitātes balvas “Spārni 2019” saņēma arī Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzija par projektu “Mācību platforma “Jauniešu uzņēmējdarbības spēju pilnveidošana un attīstīšana””, Ogres tehnikums par projektu “Gudrība-zināšanās, spēks-darbā!”, biedrība “Dūlu prakse” par projektu “Mācību mobilitāte pieaugušo izglītotājiem”

Tāpat balvas saņēma arī Grobiņas novada Pieaugušo izglītības centrs par projektu “ES attīstība ar tiešsaistes inovācijām”, Rīgas Tehniskā koledža un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (JVLMA) par projektu “Augstākās izglītības studentu un personāla mācību mobilitāte” un Liepājas Jūrniecības koledža, kā arī JVLMA par projektu “Starptautiskā studentu un personāla mobilitāte starp Erasmus+ programmas valstīm un partnervalstīm”.

Keiča sacīja, ka kvalitātes balva “Spārni” ir tradicionāls konkurss, ko VIAA rīko katru otro gadu kopš 2004.gada, lai sekmētu labas kvalitātes “Erasmus+” projektu izstrādi un ieviešanu, novērtētu projektu vadītāju ieguldījumu un veicinātu starptautiskas pieredzes apmaiņu. 

“Erasmus+” ir Eiropas Savienības izglītības, mācību, jaunatnes un sporta programma par kuras īstenošanu Latvijā atbildīga ir Izglītības un zinātnes ministrija, turpretī VIAA nodrošina programmas ieviešanu izglītības un mācību jomā, savukārt Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra – jaunatnes jomā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz