Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā ar pašvaldības finansējumu varētu atvērt arī atsevišķas vidusskolas klases ar mazāk nekā 25 skolēniem

Liepājā ar pašvaldības finansējumu varētu atvērt arī atsevišķas vidusskolas klases ar mazāk nekā 25 skolēniem
Foto: Ruslans Šuļga
14.06.2018 17:17

LETA

Atslēgvārdi

Liepāja ir gatava turpināt vidusskolu tīkla sakārtošanu, lai izpildītu noteikumus par minimāli pieļaujamo izglītojamo skaitu vidusskolas klasēs, taču vienlaikus ar pašvaldības finansējumu, iespējams, varētu atvērt arī atsevišķas mazākas vidusskolas klases skolēniem, kuriem mācības lielā klasē sagādā grūtības, aģentūru LETA informēja Liepājas Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre-Lathere.

Noteikumu projekts, par ko vēl būs jālemj Ministru kabinetam, paredz, ka republikas pilsētās, tostarp Liepājā, lai saņemtu valsts mērķdotāciju, vidusskolas klasē jābūt vismaz 25 skolēniem, bet visā vidusskolas klašu grupā – 138 audzēkņiem.

Liepājas Izglītības pārvaldes vadītāja šādas prasības uzskata par atbilstošām. “Ja vēlamies domāt par rezultātiem, skolu piepildījumu un ieguldījumiem mācību bāzē ar mērķi palielināt skolu absolventu konkurētspēju, tad minimāli pieļaujamais skolēnu skaits ir koriģējams. Liepājai tā nav jauna prakse. Jau pašlaik pilsētas saistošie noteikumi paredz, ka 10.klasi var atvērt, ja tajā ir vismaz 25 skolēni,” sacīja Niedre-Lathere. Viņa arī pauda viedokli, ka vidusskolas posmā jābūt vismaz divām paralēlklasēm, lai nodrošinātu gan eksakto, gan humanitāro novirzienu.

Ņemot vērā arī jaunās noteikumu prasības, Liepājai būs jāturpina strādāt pie vidusskolu tīkla sakārtošanas, atzina Niedre-Lathere.

Vienlaikus, domājot par iekļaujošo izglītību un vidusskolēniem, kuriem nepieciešams lielāks atbalsts mācību procesā, tiek pieļauts, ka Liepājā varētu atvērt arī vidusskolas klases ar mazāk nekā 25 skolēniem, izstrādājot piemērotu programmu. Šādu klašu atvēršanu varētu finansēt pašvaldība. Pagaidām gan šī ideja vēl tikai tiek apspriesta un lēmumi vēl nav pieņemti.

Kā ziņots, vidusskolas klasē lielajās pilsētās būtu jāmācās vismaz 25 skolēniem, savukārt attālos reģionos – vismaz 12, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotais noteikumu projekts par minimāli pieļaujamo izglītojamo skaitu un kritērijiem maksimāli pieļaujamā izglītojamo skaita noteikšanai klasē un klašu grupā vidējās izglītības pakāpē pašvaldību, valsts augstskolu un privātajās vispārējās izglītības iestādēs.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz