Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā pusstundas laikā septiņiem šoferiem noformēti protokoli par neredzīgu gājēju nepalaišanu pāri ielai

Liepājā pusstundas laikā septiņiem šoferiem noformēti protokoli par neredzīgu gājēju nepalaišanu pāri ielai
17.10.2019 13:55

liepajniekiem.lv

Atgādinot autovadītājiem par baltā spieķa nozīmi ceļu satiksmē, Valsts policija (VP) trešdien, 16.oktobrī, sadarbībā ar Liepājas Neredzīgo biedrību Baltā spieķa dienas ietvaros Liepājā rīkoja eksperimentu.

Tā laikā personas ar redzes problēmām centās šķērsot ceļu, izmantojot horizontāli paceltu balto spieķi, kas norāda, ka autovadītājiem šis gājējs ir jāpalaiž.

“Policijas ekipāža, autovadītājiem, kuri neievēroja ceļu satiksmes noteikumos paredzēto norādījumu par balto spieķi, atgādināja par šīs norādes nozīmi, tāpat par šo pārkāpumu tika noformēti administratīvo pārkāpumu protokoli,” informē VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Kopumā trešdien Liepājā, Flotes ielā, šī eksperimenta ietvaros aptuveni pusstundas laikā tika noformēti septiņi administratīvo pārkāpumu protokoli autovadītājiem, vecumā no 30 līdz 57 gadiem.

Autovadītāji, kuri tika apturēti, nezināja to, ko nozīmē pacelts baltais spieķis un izrādīja izbrīnu, kad viņiem tas tika izskaidrots.

Latvijas ceļu satiksmes noteikumos ir paredzēts, ka transportlīdzekļa vadītājam jebkurā gadījumā, arī ārpus gājēju pārejām jāpalaiž neredzīgais gājējs, kas rāda horizontāli paceltu balto spieķi.

Tādēļ Valsts policija aicina automašīnu vadītājus pievērst uzmanību ikvienam ceļu satiksmes dalībniekam, tādējādi veicinot un nodrošinot drošāku līdzdalību ceļu satiksmē.

Eksperimenta iniciators ir Liepājas Neredzīgo biedrība, kuras biedri ar šo problēmu sastopas ikdienā, tāpēc Baltā spieķa dienas ietvaros vēlējās rīkot šādu aktivitāti sadarbībā ar Valsts policiju.

“Jāizglīto un jāmācās ir ne tikai gājējiem, bet arī autovadītājiem, jo kā novērojām vakar – daudzi nezina, ka vājredzīgiem cilvēkiem ar paceltu balto spieķi ir priekšroka,” atzīst M. Šeršņova.

Saskaņā ar Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksu, par ceļa nedošanu neredzīgiem gājējiem, kas rāda signālu ar baltu spieķi, uzliek naudas sodu velosipēda un mopēda vadītājam no 7 līdz 30 eiro, bet cita transportlīdzekļa vadītājam — no 15 līdz 70 eiro.

Trešdien visiem transportlīdzekļu vadītājiem, kuri nepalaida neredzīgu gājēju ar baltu spieķi, tika uzlikts naudas sods 15 eiro apmērā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz