Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas partija akcentē Seska spēju pieņemt pārdomātus lēmumus un pieredzi reģionālās attīstības veicināšanā

Liepājas partija akcentē Seska spēju pieņemt pārdomātus lēmumus un pieredzi reģionālās attīstības veicināšanā
Foto: liepajniekiem.lv
07.05.2015 11:34

LETA

Liepājas partija, izvirzot Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku kā iespējamo Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Valsts prezidenta amata kandidātu, īpaši izceļ viņa spēju pieņemt izsvērtus un pārdomātus lēmumus un pieredzi Latvijas reģionālās attīstības veicināšanā.

Kā aģentūrai LETA atzina Liepājas partijas līdzpriekšsēdētājs Gunārs Ansiņš, viena no izteiktākajām Seska rakstura īpašībām ir spēja pieņemt izsvērtus un pārdomātus lēmumus. “Viņš nepieņem lēmumus spontāni un pirms lēmumu pieņemšanas veic konsultācijas ar kolēģiem, partijas biedriem un konkrēto nozaru ekspertiem,” atzina Ansiņš.

Liepājas partijas līdzpriekšsēdētājs arī uzsvēra, ka Sesks sekmīgi risinājis reģionālās attīstības politikas jautājumus, tostarp aktīvi darbojies Latvijas Lielo pilsētu asociācijā, domājot par reģionālo attīstību valstī kopumā, nevis tikai vienā attīstības centrā. Ansiņš akcentēja, ka Sesks sevi pierādījis kā prasmīgu pilsētas saimnieku – par Liepājas domes priekšsēdētāju viņš kļuvis pilsētai ļoti sarežģītā laikā 1997.gadā, saskaroties ar lielām grūtībām. Krievijas armijai aizejot no Karostas, pilsēta īsā laikā bija pazaudējusi ap 25 000 iedzīvotāju. Pilsētas infrastruktūra 90.gados bijusi ļoti sliktā stāvoklī. Pakāpeniski Liepāju ir izdevies sakārtot – siltumapgādes uzņēmums “Liepājas enerģija” strādā veiksmīgi, tiek uzlabota ielu infrastruktūra.

“Šie darbi liecina: ja pakāpeniski var sakārtot pilsētu, tad arī valsti var pakāpeniski sakārtot,” atzina Ansiņš.

Liepājas partijas līdzpriekšsēdētājs atzina, ka var tikai piekrist Seska izteiktajam formulējumam, ka kandidēšana valsts augstākajam amatam nav viņa pašmērķis, bet gan iespēja piedāvāt savas zināšanas un pieredzi reģionu attīstības veicināšanā.

“Valstij vajadzīgs prezidents, kurš ne tikai būtu spēcīgs ārpolitikā, bet arī spētu saliedēt Latvijas iedzīvotājus,” atzina Ansiņš.

Liepājas partija turpina konsultācijas ar saviem sadarbības partneriem ZZS apvienībā. Piektdien, 8.maijā, Liepājas partija valde plāno tikties ar aizsardzības ministru Raimondu Vējoni, kuru Valsts prezidenta amatam izvirzījusi Latvijas Zaļā partija. Liepājas partija uzklausīs Vējoņa redzējumu par ārpoltikas un iekšpolitikas jautājumiem, tostarp reģionālo attīstību. Plānots, ka 11.maijā ZZS apvienība vienosies par vienu kopīgu Valsts prezidenta amata kandidātu.

Kā ziņots, Latvijas Zaļā partija vakar valdes sēdē vienojās kā Valsts prezidenta amata kandidātu izvirzīt Vējoni.

LZP iekļauta ZZS, un ZZS 11.maijā valdes un frakcijas kopsēdē lems par kopīga Valsts prezidenta kandidāta izvirzīšanu. Kā aģentūrai LETA sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, ZZS, izvirzot savu Valsts prezidenta kandidātu, izvēlēsies starp Vējoņa un Seska kandidatūru.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz