Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas slimnīcā problēmas ar e-receptes izrakstīšanu nav, bet slimības lapu noformēšana aizvien apgrūtināta

Liepājas slimnīcā problēmas ar e-receptes izrakstīšanu nav, bet slimības lapu noformēšana aizvien apgrūtināta
Foto: liepajniekiem.lv
05.01.2018 13:55

LETA

Liepājas Reģionālajā slimnīcā ar e-recepšu izrakstīšanu problēmas nav, bet darbnespējas lapu noformēšana aizvien ir apgrūtināta, aģentūrai LETA atzina slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

Kopš gada sākuma Liepājas reģionālajā slimnīcā izrakstītas aptuveni 90 elektroniskās receptes, ar kurām problēmu neesot bijis. Toties no aptuveni 70 darbnespējas lapām 13 ir “pazudušas, karājas gaisā”, atzina Grase. Par to, ka trūkumi e-veselības sistēmas darbībā joprojām nav novērsti, liecinot arī tas, ka slimnīca ar šīm problēmām saskārusies arī šodien.

“Visvairāk slimnīcu satrauc tas, ka nesaņemam atpakaļ informāciju – nav atgriezeniskās saites par to, kur tad īsti ir problēma? Tas nav tikai ķeksītis sistēmā – aiz katras darba nespējas lapas ir konkrēts cilvēks,” teica Grase.

Liepājas Reģionālā slimnīcā ir neizpratnē par skaidrojumu, ka traucējumi e-veselības sistēmas darbībā saistīti ar strauji pieaugušo sistēmas lietotāju skaitu – šādu skaidrojumu varot uztvert tādējādi, ka sistēmas ieviesēji nav gaidījuši tik lielu lietotāju skaitu un nav bijuši tam gatavi. Tāds skaidrojums ir pārsteidzošs, atzina Grase.

Kā ziņots, no 1.janvāra Latvijā sākta obligāta valsts e-veselības sistēmas lietošana, kas paredz, ka turpmāk darbnespējas lapu un valsts kompensējamo zāļu recepšu aprite būs tikai elektroniska.

Pirmajās dienās, arī ceturtdien, uz problēmām sistēmas darbībā norādījušas vairākas Latvijas medicīnas iestādes, ģimenes ārsti un aptiekas. Savukārt Nacionālais veselības dienests paziņoja, ka e-veselības sistēmā ceturtdien konstatēti nelieli traucējumi, kas visbiežāk bijuši saistīti ar citu, darbam e-veselības sistēmā pielāgotu informācijas sistēmu lietošanu, savukārt tehniski e-veselības sistēmas traucējumi vairs neesot novēroti.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz