Trešdiena, 17. aprīlis Rūdolfs, Viviāna, Rūdis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Universitātē notiks Latvijas Ārpolitikas institūta rīkota diskusija par nacionālās drošības jautājumiem

Liepājas Universitātē notiks Latvijas Ārpolitikas institūta rīkota diskusija par nacionālās drošības jautājumiem
Foto: Egons Zīverts
12.09.2016 14:13

liepajniekiem.lv

Latvijas Ārpolitikas institūts (LĀI) piektdien, 16. septembrī, no plkst. 12.00 līdz 13.30 rīko nacionālās drošības jautājumiem veltītu diskusiju, kurā Saeimā pārstāvēto partiju deputāti tiksies ar sabiedrību, portālu informēja Latvijas Ārpolitikas institūta pārstāve Sintija Broka.

Diskusija notiks Liepājas Universitātē (Aktu zāle, Lielā iela 14, Liepāja). Transatlantiskās drošības un sadarbības nostiprināšana ir viens no Latvijas ārpolitikas galvenajiem mērķiem. Terorisms un nekontrolētās migrācijas plūsmas Eiropā, neprognozējamā Krievijas rīcība, saspringtā situācija Ukrainas austrumos, nestabilitāte Tuvajos Austrumos, dažādu teroristisku organizāciju veiktā ārvalstu kaujinieku vervēšana un to pieaugošās naida un vardarbības propagandas kampaņas – tie ir izaicinājumi, kuru pārvarēšana būs laikietilpīga un prasīs lielus finanšu un citus resursus. Gaidāmā diskusija tiks veltīta drošības jautājumiem, un uzmanība cita starpā tiks pievērsta tādiem nacionālās drošības jautājumiem kā terorisma draudi, migrācijas krīze Eiropā un Latvijā, aizsardzības budžets un tā nozīme, kā arī citām sabiedrībai aktuālām tēmām.

Diskusijā piedalīsies Saeimā pārstāvēto partiju deputāti: Solvita Āboltiņa (Vienotība), Jānis Ruks (Latvijas Reģionu apvienība), Valērijs Agešins (Saskaņas centrs), Ringolds Balodis (No sirds Latvijai), Armands Krauze (Zaļo un Zemnieku savienība) un Edvīns Šnore (Nacionālā apvienība).

Diskusiju moderēs Rīgas Stradiņa universitātes docents Edijs Bošs. Diskusija tiek rīkota Latvijas ārējās drošības politikas gadagrāmatas, kā arī Latvijas ārpolitikas simtgades projektu ietvaros. Abus projektus atbalsta Latvijas Republikas Saeima un Latvijas Republikas Ārlietu ministrija; pasākumi tiek rīkoti sadarbībā ar informācijas aģentūru LETA.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz