Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājnieki priekšroku dod svaigām zivīm

Liepājnieki priekšroku dod svaigām zivīm
16.04.2012 07:05

Atslēgvārdi

Kas pirmais brauc, tas pirmais maļ – šo sakāmvārdu varētu attiecināt uz sestdien notikušo zivju tirdziņa sezonas atklāšanu. Jo vispieprasītāko – svaigo – zivju pietika tikai tiem, kas ieradās tur pirmie.

 

Pārējiem tika dažādas kūpinātas jūras veltes un vēl karsta bezmaksas zivju zupa, kas drēgnajā rītā itin labi gāja pie dūšas visiem. 

Naktī peld, no rīta – uz svariem

Zivju tirdziņu Liepājā organizē, lai atjaunotu vismaz daļu no pilsētas tradīcijas, kā arī piesaistītu tūristu papildu uzmanību. Jo pirmās brīvvalsts laikā tieši kanālmalā notika spraiga svaigu zivju andelēšana. 2010. gada septembrī pat atklāja nelielu vides objektu – moderni veidotu nojumi zivju tirdziņa vajadzībām. Iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka interese par šāda veida zivju tirdzniecību ir, tādēļ arī šogad tika atklāta jauna sezona. Un, ja laika apstākļi ļaus, tirdziņš darbosies katru sestdienu.

Pie zvejnieka Oskara Kadeģa kuģīša visai ātri sastājās prāva rinda ļaužu. Zvejnieks pa nakti jūrā bija saķēris astoņas kastes ar reņģēm, bet vienā bija manāmas arī nelielas menciņas. Tās ātri izķēra pirmie pircēji.

Reņģes iztirgoja apmēram stundas laikā. Zvejnieks O. Kadeģis sola, ka turpmāk, ja laika apstākļi ļaus, viņš kanālmalā ar zivīm būs klāt trīs rītus nedēļā. Līdz maijam būšot tikai reņģes, bet maijā gan jau ķersies arī vairāk mencu.

Kaste ar svaigām stintēm bija Jāņa Petermaņa uzņēmumam “Kaija” no Pāvilostas, un tās arī ātri iztirgoja. Taču pircēji nesmādēja arī kūpinājumus. 

Savs stends bija arī firmai “Vido”, kurā strādā liepājnieki. “Visa zivju apstrāde un sagatavošana notiek tepat Liepājā, Nākotnes ielā. Tā ka viss ir svaigs un ar dabiskām izejvielām,” klāstīja pārdevēja Tamāra Ivaņņikova. 

Kā naglai uz galvas pie zivju tirdziņa bija karstās zupas katls, kas drēgnajā laikā sasildīja cilvēku vēderus un tādējādi noteikti arī dvēseles. Jo katrs, kas nobaudīja siltas zupas šķīvi, atplauka smaidā un lūkoja, vai nevar dabūt papildporciju. 

Plašāk lasiet laikrakstā “Kurzemes Vārds” 16. aprīļa numurā.
 #kvards-20120416-01#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz