Otrdiena, 16. aprīlis Mintauts, Alfs, Bernadeta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

LNA izsludina Latvijā pirmo daudzdzīvokļu mājas renovācijas darbu iepirkumu jaunajā plānošanas periodā

LNA izsludina Latvijā pirmo daudzdzīvokļu mājas renovācijas darbu iepirkumu jaunajā plānošanas periodā
Foto: Publicitātes
22.11.2016 09:37

liepajniekiem.lv

Pirmdien, 21.novembrī, SIA ”Liepājas namu apsaimniekotājs” izsludināja atklātu konkursu par daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Roņu ielā 1 renovācijas darbu īstenošanu, portālam pastāstīja SIA ”Liepājas namu apsaimniekotājs” (LNA) sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Puka.

Līdz ar to šis ir Latvijā pirmais projekts, kas sagatavots atbilstoši atklāta konkursa procedūrai ar mērķi piesaistīt Eiropas fondu atbalstu dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu īstenošanai, ko realizē AS ”Altum”, viņa skaidro.

”LNA speciālistu  veikums ir vērtējams ļoti pozitīvi. Projekta izstrādes gaitā risināti arī nestandarta jautājumi, meklēti risinājumi. Lai nonāktu līdz šādai projekta īstenošanas stadijai, ieguldīts rūpīgs un kvalitatīvs darbs,” uzsver AS ”Attīstības finanšu institūcijas Altum” Energoefektivitātes programmu departamenta vadītājs Ingus Salmiņš.

”Projekta izstrādes gaita un saskaņošanas procedūra nebūt nav viegla. Pirmkārt, liepājnieki pierāda kompetenci un spēju profesionāli sadarboties ar daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem. Šobrīd 90 procenti no ”Altum” apstiprinātajiem projektiem ir sagatavoti tieši Liepājā,” informē I.Salmiņš.

”Labu rezultātu pamatā ir darba kvalitāte un atbildīga pieeja. SIA ”Liepājas namu apsaimniekotājs” realizētie projekti vairākus gadus pēc kārtas guvuši visaugstākos novērtējumus māju energoefektivitātes ieguvumu mērījumos visas Latvijas mērogā. Tā ir atzinība par rūpīgu projektu izstrādes darbu.”

Ēkas Roņu ielā 1 renovācijas darbi paredz fasādes un cokola, bēniņu, jumta, pagraba pārseguma siltināšanu un ieejas mezglu atjaunošanu. Mājas siltināšanas ietvaros tiks veikta arī apkures sistēmas pārbūve uz horizontālās siltuma padeves sistēmu visiem mājas dzīvokļiem, kā arī ventilācijas kanālu tīrīšana un gaisa ieplūdes vārstu izbūve fasādē. Jaunums obligāto renovācijas darbu sarakstā ir zibensaizsardzības sistēma, gāzes ievades pārbūve, kas iekļauta dzīvojamās ēkas siltinšāšanas paredzamajā koptāmē.

”Līdz atklāta konkursa izsludināšanai ir notikušas divas kopīpašnieku sapulces, vairākas iedzīvotāju individuālas konsultācijas, noritējusi dzīvokļu īpašnieku aptauja un sagatavots anketu apkopojums, veikts ēkas tehniskais apsekojums, energoaudita pārskats, sagatavots ēkas pagaidu energosertifikāts, izstrādāti tehniskie un vizuālie risinājumi ēkai, sagatavots inženierkomunikāciju sistēmas pārbūves projekts”, projekta sagatavošanas gaitu skaidro SIA ”Liepājas namu apsaimniekotājs” projektu vadītājs Toms Cīrulis.

”Atklāts konkurss ir obligāta procedūra pašvaldības uzņēmumiem, tomēr uzskatu, ka tas, pirmkārt, ir papildus garants un nodrošinājums iedzīvotājiem, lai būvniecība noritētu bez atkāpēm prasībās un izvēlētajos būvniecības materiālos,” viņš turpina.

Līdz būvniecības darbu uzsākšanai paies vēl vairāki mēneši.

”Atklāta konkursa procedūra paredz viena mēneša termiņu, lai būvnieki sagatavotu piedāvājumus konkursam. Pirms rezultātu paziņošanas ar konkursā saņemtajiem piedāvājumiem iepazīsies un tos izvērtēs gan uzņēmuma speciālisti, gan ”Altum”,” informē T.Cīrulis.

Un piebilst: ”Kad noslēgsies izvērtēšana, kopīgi ar mājas iedzīvotājiem tiks pieņemts lēmums par konkursa rezultātiem un tad jau atliek sagaidīt būvniecībai atbilstošus laika apstākļus”.

SIA ”Liepājas namu apsaimniekotājs” jaunajā plānošanas periodā ir uzsākusi 35 daudzdzīvokļu māju siltināšanas projektu izstrādi, kas šobrīd norit dažādās tā stadijās.

Vairāk nekā 10 mājās noslēdzies pilns sagatavošanās cikls, sešu māju projekti ir nosūtīti saskaņošanai AS ”Altum”, trīs no tiem ir apstiprināti tajā skaitā Roņu ielas 1 renovācijas projekts, kā arī Veidenbauma iela 2A, Krūmu iela 55.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz