Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Maize prasa stingru raksturu

Maize prasa stingru raksturu
Foto: Egons Zīverts
06.01.2017 07:00

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Ceptuvē uz galda sarindoti nesen izcepti kukulīši. Tos drīz vedīs uz radošo telpu “Ideju bode”. Tik kārdinoši smaržo! Kamēr maizīte atpūšas, liepājniecei Svetlanai Jureckai ir mirklis sarunai. Par maizi, liepājniekiem un mazliet arī par pašu.

Maizes cepšanai Svetlana pievērsusies, vēlēdamās mainīt savu dzīvi. Līdz tam 15 gadu darbojusies savā solārijā “Delfīns”. “Ir brīži, kad cilvēks izsīkst, strādājot vienā vietā,” viņa secinājusi. Tādēļ tagad solārija lietas viņa uzticējusies citiem, bet, būdama īpašniece, ik pa laikam aiziet sakārtot dokumentāciju un pārliecināties, vai nav nepieciešamas “jaunas lampas vai jāpasūta kāds krēms”.

Tomēr viņa atzīst, ka atrast labus darbiniekus ir grūti. “Kādreiz atnāk jauna meitene, grib darbu. Bet es zinu – viņa ir jauna, viņai vajag izaugsmi, pamācīties. Ko viņa te darīs – sēdēs, ielaidīs cilvēkus solārijā. To es varu pateikt jebkurai – meklējiet kaut ko savu, negaidiet, ka jums kāds iedos darbu. Katram cilvēkam ir kaut kas savs, ko var darīt. Daudzas brīnās, ka es tik ļoti atklāti runāju.”

Par to, kā sākusies aizraušanās ar maizes cepšanu, varot stāstīt divējādi. Viens variants – meklēja veikalos maizi, kas garšotu, bet nesekmīgi. Tad atbrīvojās telpa, no draudzenes dabūja ieraugu un sāka cept pati. Bet otrs stāsts ir dziļāks. “Saimniekošana man jau ir gēnos,” viņa norāda un piebilst, ka arī mamma bijusi ļoti saimnieciska. “Tās bija tādas sakritības.” Sākumā maizi cepusi sev, tad cienājusi draudzenes, paziņas, līdz pēc trīsarpus gadiem nolēmusi šim darbam pievērsties nopietnāk.

Gatavošanās ilgusi aptuveni gadu. Palēnām iegādājusies gan mēbeles, gan tehniku – elektrisko cepeškrāsni, mīklas maisītāju. “Ar rokām var divas, trīs, četras porcijas samīcīt, vairāk ne,” pārliecinājusies Svetlana. Viņa reģistrējusies par pašnodarbināto personu. Radīts zīmols “Svetas maize”.

Tālāk jautājums, kur produkciju realizēt. Secinājusi, ka tirgus ir vislabākā vieta. Tur var satikt pircēju aci pret aci un saprast, ko viņš novērtē, ko ne. Drīz būs jau gads, kopš piektdienās un sestdienās Svetlana savu maizi piedāvā Pētertirgū. Tagad “Svetas maizi” ņem arī “Ideju bode” Jaunliepājā. Piedāvā gan savā kafejnīcā, gan iegādāties mājās nešanai.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 6.janvāra numurā.

#kvards-20170106-01#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz