Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Nacionālradikāļi jauno ASV vēstnieku Liepājā sagaidīs ar piketu pret ebreju lobiju denacionalizācijas likuma pārskatīšanai

Nacionālradikāļi jauno ASV vēstnieku Liepājā sagaidīs ar piketu pret ebreju lobiju denacionalizācijas likuma pārskatīšanai
11.09.2012 14:59

Atslēgvārdi

Liepājnieki Viktors Birze un Ernests Leimanis šodien pieteikuši piketu pie Liepājas domes, 12.septembrī no pulksten 10.00 līdz 11.00, vēsta piketa pieteicējs Viktors Birze.

“Piketa mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību denacionalizācijas likuma pārskatīšanai vienas etniskas grupas interesēs, t.i. Latvijas valsts un pašvaldību īpašumu izsaimniekošanu, uzdāvinot tos ebreju organizācijām, kā arī protesta izteikšana pret ASV iejaukšanos Latvijas iekšējās lietās, un spiediena izdarīšanu uz mūsu valsts amatpersonām šajā jautājumā,” skaidro V. Birze.

Pikets pieskaņots ASV vēstnieka vizītei Liepājas pilsētas domē, un to atbalsta apvienības Tēvzemei un Brīvībai/LNNK Liepājas nodaļa un biedrība “Nacionālais Spēks”.

Jau ziņots, ka ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala trešdien savā pirmajā oficiālajā vizītē dosies uz Liepāju. Vizītes ietvaros vēstnieks tiksies ar Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku, apmeklēs Liepājas ostu, uzņēmumu “Interspiro”, kā arī Liepājas ugunsdzēsības un glābšanas dienesta staciju, kuras rekonstrukcija notiek ar ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības biroja atbalstu sadarbībā ar Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu.

Vēstīts arī, ka ebreju kopiena vēlas atgūt apmēram 270 īpašumu, kas pirms kara bijuši ebreju sabiedrisko organizāciju īpašumā un tapuši vai iegādāti par ziedojumiem. Ebreju īpašumu jautājuma sakārtošana aktualizējās maija vidū, jo premjers saņēma vēstuli no Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes, kura aicināja atdot atpakaļ ebreju kopienai reliģisko un sabiedrisko organizāciju īpašumus, kas tai piederējuši pirms Otrā pasaules kara.

Kad to nebija iespējams atrisināt valdībā, koalīcija vienojās, ka jautājums par ebreju kopienas īpašumu restitūciju ir jārisina politiski Saeimā.

Jūnija beigās, apmeklējot Latviju, arī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone aicināja Latviju pēc iespējas ātrāk atrisināt ebreju īpašumu restitūcijas jautājumu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz