Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Noslēgusies kampaņa ”Apstājies. Paskaties. Pamāj.”; par satiksmes drošību izglītots vairāk nekā 5000 bērnu

Noslēgusies kampaņa ”Apstājies. Paskaties. Pamāj.”; par satiksmes drošību izglītots vairāk nekā 5000 bērnu
Foto: liepajniekiem.lv
05.06.2017 16:56

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Lai bērni justos un pārvietotos uz ceļa droši, sociālās kampaņas ”Apstājies. Paskaties. Pamāj.” ietvaros kopš pērnā gada rudens zināšanas par ceļu satiksmes drošību sniegtas vairāk nekā 5000 bērniem dažādās apdzīvotas vietās visā Latvijā. Arī mūspusē – Grobiņā un Nīcā.

Kampaņas laikā bērniem skolās tika mācīta droša uzvedība ielu un ceļu tuvumā, īpaši stāstot – kā rīkoties, ieraugot kravas vai citu liela izmēra automašīnu.

”Kampaņas idejas pamatā – bērniem kā drošas uzvedības paradumu iemācīt kādu pavisam vienkāršu, bet ļoti efektīvu darbību – apstāties, paskatīties un pamāt mašīnas šoferim, tā pārliecinoties, ka autovadītājs un bērns viens otru pamanījuši,” stāsta ”Volvo Trucks” mārketinga  un komunikācijas vadītāja Iveta Ozola.

Statistikas dati nav glaimojoši. Pēdējā piecgadē uz Latvijas ceļiem iet bojā vidēji 7 bērni, bet cietuši vairāki simti – liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ar mērķi samazināt satiksmes negadījumos bojā gājušo bērnu skaitu Latvijā līdz nullei, astoņu mēnešu laikā, no 2016.gada oktobra līdz 2017.gada maijam, ”Apstājies. Paskaties. Pamāj.” īpašais kravas auto, mērojot 7500 km, viesojies 44 skolās.

Izbraukumos uz skolām un lekcijās ”Volvo TruckLatvia” servisa centrā zināšanas par ceļu satiksmes drošību ieguvuši vairāk nekā 5000 bērnu. Kopā tika apmeklēta 41 apdzīvota vieta.

Portāls jau informēja, ka 22.februārī vairākās mūspuses mācību iestādēs – pie skolām Nīcā un Grobiņā, kuras atrodas lielceļu tuvumā – piebrauca īpašais kampaņas auto. Jo Grobiņas un Nīcas mācību iestādes atrodas lielo maģistrālo ceļu tiešā tuvumā, ko autopārvadātāji izmanto tranzītam. Skolēniem ik dienu nākas šķērsot šos augstas intensitātes satiksmes lielceļus.

Kā rāda AS ”Latvijas Valsts ceļi” dati, Nīcai diennaktī cauri izbrauc ap 440 kravas automašīnu, tikmēr Grobiņai – 1520 kravas auto.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz