Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Notiks seminārs par videi draudzīgiem risinājumiem sabiedriskajā ēdināšanā un publiskajos pasākumos

Lai aktualizētu tēmu par vides tīrību un vienreizlietojamo plastmasas trauku patēriņa samazināšanu, 25. martā no pulksten 13 līdz 15 klātienē, Liepājas Olimpiskā centra Tango zālē, norisināsies seminārs “Videi draudzīgi risinājumi sabiedriskajā ēdināšanā un publiskajos pasākumos”.

Notiks seminārs par videi draudzīgiem risinājumiem sabiedriskajā ēdināšanā un publiskajos pasākumos
Foto: @marcinm111/Shutterstock.com
21.03.2022 15:44

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Pašvaldībā portāls uzzināja, ka semināra mērķis ir iniciēt diskusiju ar sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu pārstāvjiem un pašvaldības publisko pasākumu rīkotājiem, lai vērtētu iespējamos papildu vides tīrības uzlabošanas pasākumus, ko varētu īstenot vietējā līmenī, lai samazinātu vienreizlietojamo trauku patēriņu un plastmasas atkritumu daudzumu, kas rodas sabiedriskās ēdināšanas vietās.

“Pēdējos gados pieaugošā plastmasas iepakojuma patēriņa tendences un sekas ir redzamas jūras piekrastē, tādēļ ar katru gadu arvien būtiskāka ir rīcība lokālajā līmenī, iesaistot sabiedrību, pašvaldības un uzņēmējus, kas veicinātu papildu pasākumu ieviešanu atkritumu rašanās novēršanai piekrastes teritorijās. Ņemot vērā Liepājas ikgadējo dalību starptautiskajā Zilā Karoga programmā, šāds statuss pašvaldībai un peldvietām apliecina, ka ieviestie vides standarti un rīcība ir vērtība ne tikai lokālajā kontekstā, bet arī plašāk. Tādēļ tieši šīm vietām Latvijas mērogā būtu jārāda paraugs citiem. Ēdināšanas, tūrisma un publisko pasākumu nozare ir nozīmīgs plastmasas piesārņojuma rašanās faktors, taču tas var kļūt arī par risinājumu ceļā uz piesārņojuma samazināšanas mērķi,” uzsver Liepājas pašvaldības Vides aizsardzības vecākā speciāliste Diāna Stendzeniece.

Seminārā uzstāsies vairāki eksperti: Jānis Ulme, Zilā Karoga programmas pārstāvis Latvijā, Ieva Putna-Nīmane, Latvijas Hidroekoloģijas institūta pētniece, Laura Eistreiķe, restorāna “Osta” vadītāja, Katarina Papp, Igaunijas uzņēmuma “RingKarp” vadītāja, Ginta Avena, biedrības “Patapa” vadītāja, Inga Belousa, biedrības “Zaļā brīvība” pārstāve.

Seminārs norisināsies “zaļajā” režīmā.

Liepājas un tuvākās apkārtnes ēdināšanas uzņēmumi un publisko pasākumu rīkotāji aicināti pieteikties semināram līdz 23. martam, rakstot Vides aizsardzības vecākajai speciālistei Diānai Stendzeniecei uz e-pastu [email protected] vai zvanot pa tālruni 63 404 745.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz