Palīdz satikties ekoloģiski tīras produkcijas tīkotājiem un zemniekiem
Pēc viesnīcas “Europa City Amrita” un biedrības “Slow Food” direktora Mārtiņa Rītiņa iniciatīvas 4.aprīlī visi veselīgas pārtikas tīkotāji tika aicināti uz “”Europa City Amrita” “Slow Food” Zaļo tirgu”, kas notika viesnīcas pagalmā. Savu produkciju – dārzeņus, augļus, sulas, svaigas un kūpinātas zivis, zaļumus, olas utt. – bija ieradušies tirgot vairāku zemnieku saimniecību īpašnieki. Turklāt uz vietas varēja nogaršot restorāna “Vinsents” pavāru gatavotos ēdienus no ekoloģiski tīras pārtikas. Pasākumā piedalījās arī amatnieki ar saviem izstrādājumiem.
Plānots, ka turpmāk Zaļais tirgus notiks regulāri – vasaras sezonā katra mēneša 1. un 3.sestdienā. Tāpēc Liepājas puses organizators, viesnīcas “Europa City Amrita” restorāna “Oskars” šefpavārs Nauris Hauka, kurš arī ir biedrības “Slow Food” biedrs, aicina izrādīt iniciatīvu un ikvienu zemnieku pieteikties un piedalīties.
Jāpiezīmē, ka ar šo pirmo tirdziņu tiks turpināts jau 2006.gada augustā aizsāktais zaļais tirdziņš “Lauku mielasts”, kurš norisinājās koncertestrādes “Pūt, vējiņi!” dārzā.