Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Papildināts – LRA Pārstāvju sapulce vienojusies par startu vēlēšanās pašreizējās apvienības statusā; notiek sarunas ar biedrību “Liepājniekiem”

Papildināts – LRA Pārstāvju sapulce vienojusies par startu vēlēšanās pašreizējās apvienības statusā; notiek sarunas ar biedrību “Liepājniekiem”
Foto: Publicitātes
18.10.2017 09:10

LETA

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Pārstāvju sapulce vienojusies par startu vēlēšanās pašreizējās apvienības statusā, reizē pieļaujot iespēju slēgt sadarbības līgumus ar citām partijām, aģentūrai LETA pavēstīja sapulces vadītājs, Vidzemes partijas priekšsēdētāja vietnieks Guntis Gladkins.

Viņš skaidroja, ka LRA pamatu arī uz nākamajām vēlēšanām veidos partija “Reģionu alianse” un Vidzemes partija. Vaicāts, vai šī sadarbība ļautu arī saraksta nosaukumā minēt citus politiskos spēkus, Gladkins atbildēja noliedzoši, skaidrojot, ka sadarbība izpaustos bez kādu citu spēku iekļaušanas nosaukumā. Reizē potenciālo sadarbības partiju pārstāvji varētu tikt iekļauti kandidātu sarakstā.

Par šo lēmumu balsoja pieci Pārstāvju sapulces locekļi, savukārt pret esot balsojis Vidzemes partijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis, pastāstīja Gladkins.

Šodien LRA arī noslēdza oficiālu sadarbības līgumu Saeimas pie frakcijām nepiederošā deputāta Edvarda Smiltēna vadīto biedrību “Sabiedrība centriskai politikai”. Pašlaik notiek sarunas par oficiāla līguma slēgšanu ar deputāta Jura Viļuma (LRA) pārstāvēto “Latgales spēku” un Liepājas politiķa Jāņa Vilnīša (LRA) pārstāvēto biedrību “Liepājniekiem”.

Nākamā LRA Pārstāvju sapulces sēde notiks 31.oktobrī, savukārt Vidzemes partijas kopsapulce gaidāma novembra otrajā pusē, piebilda Gladkins.

13.Saeimas vēlēšanas paredzētas 2018.gada oktobrī.

Biedrība “Liepājnieki”, kuras pārstāvji no Latvijas Reģionu apvienības (LRA) saraksta šogad ievēlēti Liepājas domē, tuvāko divu nedēļu laikā valdes sēdē plāno lemt par iespējamo sadarbības līguma slēgšanu ar LRA par startu nākamgad gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, aģentūru LETA informēja biedrības vadītājs Jānis Vilnītis.

Biedrība “Liepājnieki” ļoti rūpīgi sekojot līdzi tam, kā notiek LRA sarunas par sadarbības līgumu slēgšanu ar citiem iespējamajiem kopīgā saraksta partneriem. “Gaidām, ko lems Vidzemes partija. Mums ir ļoti svarīgi, ka LRA jau noslēgusi sadarbības līgumu ar biedrību “Sabiedrība centriskai politikai”. Sadarbības līgumā ir punkti, kas ar nelielām izmaiņām būtu svarīgi arī mums,” sacīja Vilnītis.

“Ja veiksmīgi izdodas noturēt pozīciju, ka galvenais uzsvars ir uz reģionu attīstību, kas LRA atšķir no citām partijām, tad domāju, ka biedrības “Liepājnieki” valdes sēdē lūgšu atbalstīt sadarbības līguma slēgšanu ar LRA,” sacīja Vilnītis, piebilstot, ka LRA un biedrības “Liepājnieki” sadarbību Liepājas pašvaldību vēlēšanās bijusi veiksmīga – LRA saraksts Liepājas domē ieguvis piecus deputātu mandātus.

“Man ir svarīgi, lai, startējot Saeimas vēlēšanās, paliek LRA vārds un netiek lipināti klāt citi nosaukumi, kas, manuprāt, nevis palielinātu, bet gan samazinātu spēku. Saeimas vēlēšanās tā eksperimentēt nevajadzētu,” pauda Vilnītis.

Biedrībai “Liepājnieki” esot vairāki spēcīgi iespējamie kandidāti, tostarp arī Kurzemes vēlēšanu aagabala saraksta līdera pozīcijai, tomēr viņu vārdus, pēc Vilnīša domām, atklāt būtu pāragri. Kandidējot Saeimas vēlēšanās, jārēķinās ar darba un dzīvesvietas maiņu, tāpēc šāds lēmums ir rūpīgi jāizver, – Vilnītis pieļāva, ka iespējamos kandidātus varētu nosaukt gada beigās. Viņš pats apstiprināja jau iepriekš pausto, ka Saeimas vēlēšanās neplāno kandidēt.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz