Svētdiena, 7. marts Ella, Elmīra
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Uzticamas un aktuālas ziņas šajā laikā ir ļoti svarīgas!

Piesakies paziņojumiem un esi informēts par būtiskākajiem notikumiem Liepājā!

Pieteikties

Pētertirgus pārdevējus stindzina sals

“Janvāris vienmēr bijis mierīgs un auksts mēnesis, kad pircēju maz,” savos novērojumos dalījās pieredzējušais pārdevējs Jānis Ošenieks. Nedēļas nogalē, brīvdienās, Pētertirgus skārņi nedaudz atdzīvojas, bet piektdien, it sevišķi laukā, zem klajas debess, satikām tikai dažus tirgotājus.

Pētertirgus pārdevējus stindzina sals
Pie galdiem neviena pārdevēja. Ziemā daudzas stundas stāvēt aiz letes tiešām ir pārbaudījums pat pašiem izturīgākajiem. (Foto: Egons Zīverts)
19.01.2021 06:00

Daiga Lutere

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Tirgus teritorijā, tuvāk ieejai no Kuršu ielas puses, bija atvērtas dažas tirdzniecības vietas.

Viena no pārdevējām stāstīja, ka liela pircēju interese par ziemas cepurēm, šallēm, zeķēm neesot vis manāma. Atnācis kāds kungs ar saplīsušiem ziemas zābakiem un gribējis nopirkt jaunus, bet vajadzējis atteikt, jo tos pārdot nedrīkst.

Pie galdiem, kur vasarā tirgo dārzeņus, ogas, ābolus, valda klusums un miers.

Pirmajā rindā tikai divi pārdevēji, kas piedāvā dažādas sulas, sīrupus, kaltējumus, marinējumus, mājas ievārījumus u.c. “Tāds ir šis laiks,” stāstīja J. Ošenieks.

“Aukstums aizbaida tirgotājus un pircējus. Tirgū esmu stundas sešas, bet – kā kuru dienu. Trīs džemperi zem virsjakas, un dzīvot var!

Kad paliek pavisam auksti, atnāk sieva un mani uz kādu brīdi nomaina. Prece sagādāta un pārdot to vajag.”

Daļu, kas sagatavota ar cukuru, piesegtu varot atstāt laukā arī pa nakti, bet sulas gan jāglabā siltumā.

“Vieni iet peldēt ziemā un sevi sauc par roņiem, es rūdos tepat, tirgū,” sacīja Aivars Rencis no Grobiņas. Viņa piedāvājumā skābētie un šmorētie kāposti. Tiem sals nekaitējot. Vēl uz galda vārītas bietes, marinēti ķirbji un citi mājražojumi.

Ziemā liepājnieki skābētos kāpostus pērkot dūšīgi, jo tā veselīga un laba manta. Protams, gribētos, lai pircēju būtu vairāk, bet kā nu ir, tā ir.

Lai arī laukā sals krietni jūtams, kāpostu audzētājs, skābētājs un pārdevējs Aivars Rencis tirgū gaida pircējus un bez kāpostiem piedāvā vēl dažādus mājas marinējumus. (Foto: Egons Zīverts)
Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz