Precizētas prasības svaigu zivju tirdzniecībai
Ministru kabinets beidzot precizējis veterinārās un higiēnas prasības, kas jāievēro zvejniekiem, zivju audzētājiem vai starpniekiem, ja tie vēlas pārdot iedzīvotājiem produkciju nelielos apjomos.
Vispirms ir definēts, ko nozīmē jēdziens nelielos apjomos. Tie ir zvejas produkti, ko piegādā zvejnieks, kurš saņēmis komerczvejai iekšējos ūdeņos vai jūrā nepieciešamo atļauju un kura iegūto zvejas produktu apjoms nepārsniedz noteikto limitu. Tāpat tā var būt produkcija, ko piegādā no Pārtikas un veterinārā dienesta atzītas audzētavas. Ir noteikts, ka gadā drīkst realizēt ne vairāk kā 36 tonnas svaigu zivju produktu. Ja zvejas produktu īpašnieks pārdod produkciju patērētājiem, viņam pircējiem redzamā vietā jānovieto uzraksts, kurā minēts tirgotāja vārds un uzvārds, bet juridiskai personai – zivju audzētavas nosaukums.
“Kurzemes Vārds”