Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Speciālo izglītības iestāžu nosaukumus Liepājā mainīs, kad saņems IZM apstiprinājumu, ka nemainīsies to finansēšanas kārtība

Speciālo izglītības iestāžu nosaukumus Liepājā mainīs, kad saņems IZM apstiprinājumu, ka nemainīsies to finansēšanas kārtība
05.03.2013 10:32

Atslēgvārdi

Lēmumu par izglītības iestāžu nosaukuma maiņu, kuru nosaukumos ietverts vārds “speciālā”, Liepājas pašvaldība pieņems pēc tam, kad no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) būs saņēmusi apstiprinājumu, ka pēc nosaukuma maiņas nemainīsies šo izglītības iestāžu finansēšanas kārtība, “Rietumu Radio” sacīja Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde (Liepājas partija).

Ceturtdien, 7.martā, Golde plānojusi tikties ar Izglītības kvalitātes valsts dienesta vadītāju Initu Juhņēviču, lai “gūtu apstiprinājumu, ka, mainot nosaukumu, mēs neriskējam ar valsts finansējumu zaudējumu”, jo izglītības iestādes, kurās ietverts nosaukums “speciālā”, pilnībā tiekot finansētas no valsts budžeta.

Kā norādīja Golde, tieši Liepājas pašvaldība pirms pieciem gadiem rosinājusi IZM izņemt vārdu “speciālā” no izglītības iestāžu nosaukumiem. “Būtiski ir tas, kādu izglītības programmu skolēns ir apguvis, nevis kāda nosaukuma skolu viņš ir beidzis. Tas ir diskriminējoši, ka bērnam visu mūžu jānēsā kabatā diploms ar izglītības iestādes nosaukumu, kurā ietverts vārds “speciālā”,” sacīja Golde. Viņa atzina, ka ir bijuši gadījumi, ka nosaukuma dēļ vecāki nesūta savus bērnus šajās izglītības iestādēs, “lai viņam nebūtu zīmogs, ka viņš mācījies speciālajā skolā, lai gan šīs iestādes varētu sniegt reālu palīdzību bērna attīstībā”.

Liepājā ir viena – Liepājas speciālā internātskola -, kā arī trīs speciālās pirmskolas izglītības iestādes.

Kā laikrakstam “Kurzemes Vārds” atzinis Aizputes novada Lažas speciālās internātpamatskolas direktors Linards Tiļugs, nosaukuma maiņai un ar to saistītajām sekām vispirms vajadzētu tikt noteiktām likumdošanā, tāpēc skolai pagaidām nosaukums netiks mainīts.

Pagājušajā nedēļā notikušajā Priekules novada domes sēdē bija paredzēts apstiprināt otras bijušajā Liepājas rajonā esošās speciālās skolas – Purmsātu speciālās internātpamatskolas – jauno nosaukumu. Tomēr dienu pirms sēdes skolas vadība nolēma pagaidām nosaukumu vēl nemainīt un izvērtēt juridiskās sekas.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz