Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Steidz izmantot iespēju bez maksas veikt auto pārbaudi pirms ziemas; biežākās nepilnības – neuzlādēti akumulatori

Steidz izmantot iespēju bez maksas veikt auto pārbaudi pirms ziemas; biežākās nepilnības – neuzlādēti akumulatori
10.10.2017 16:03

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Autovadītājiem arī šoruden lielākajās Latvijas pilsētās ir iespēja bez maksas veikt automobiļu pārbaudes, kurās var noskaidrot automobiļu drošības sistēmu un to elektroapgāžu darbību. Un šodien, 10.oktobrī, ir diena, kad šī iespēja ir Liepājā, pārliecinājās portāls.

Šādi pasākumi jau kļuvuši par tradīciju – tie notiek jau vairākus gadus pēc kārtas. Liepājā bezmaksas automobiļu pārbaudes notiek divās jau ierastajās vietās – pie CSDD Brīvības ielā un DUS ”Circle K” Esperanto ielā.

Interesentiem bezmaksas pārbaužu laikā tiek veikta auto elektronikas un drošības sistēmu diagnostiska, var novērtēt riepu stāvokli (protektora atlikums, ražošanas gads u.c.), veikt nepieciešamo riepu spiediena korekciju, lampu gaismas stara novērtējumu un noskaidrot citu informāciju.

Kā pārliecinājās portāls, interese no mūspuses autobraucēju puses ir ievērojama. Jau pirmajā stundā SIA ”Robert Bosh” speciālisti bija izpētījuši un iztestējuši vairāk nekā desmit spēkratu.

”Atbalstu šādus pasākumus,” teic Ilze, kura uz diagnostiku atstūrējusi ar ”Audi”: ”Piemēram, cilvēks iegādājas jaunu mašīnu, bet nezina, kas lācītim vēderā. Šādi pārbaudot, ir iespējams uzzināt, kas būs nepieciešams, ko vajadzētu remontēt.

Ivana ”Opelim” ir tehniskas problēmas: ”Kaut kas ar vadiem nav kārtībā. Zinu, ka nepieciešams remonts un te ceru saņemt elektriķa konsultāciju un padomus.”

”Pārbaudīt auto tehnisko stāvokli nekad nav lieki! Manam auto deg kvēlsvece. Ir kaut kāda problēma. Varbūt te pateiks, kas tā par problēmu,” atzīst Viktors, kuru portāls sastop ar visu busiņu, rindā stāvot.

”Man kā reizi tuvojas tehniskā apskate,” tā rindā stāvošais Jānis ar ”Volvo”: ”Īstais laiks pārbaudīt auto tehnisko stāvokli. Sevišķi gaismas un lādēšanu, kas pirms ziemas būtiska. Pasākums kopumā šis ir labs. Domāju, liela daļa autobraucēju izmanto iespēju, kad par velti var veikt automobiļa diagnostiku. Tas ir ļoti labi, ka diagnostika pieejama bez maksas.”

SIA ”Robert Bosh” tehniskais konsultants Igors Putra klāsta: kā ik gadu, pārbaudām Liepājas autoparka tehnisko stāvokli pirms ziemas. Skatāmies elektriskās iekārtas, akumulatorus, starterus, ģeneratorus, kā arī drošības sistēmas – ABS sistēmas un airbagus. Tās ir ļoti būtiskas sistēmas braukšanai ziemā.”

Kāpēc tad šīs sistēmas ziemā tik svarīgas? Igors Putra skaidro: ”Vispirms, lai mašīnu ziemā no rītiem varētu veiksmīgi iedarbināt. Otrkārt, lai uz slidena ceļa mašīna uzvestos paredzami. Un ja, nedod Dievs, notiek avārija, nostrādā visas drošības sistēmas un tiek izglābtas dzīvības.”

Jautāts, kāds ir SIA ”Robert Bosh” speciālistu vērtējums pēc pirmo pāris desmitu spēkratu pārbaudes, Igors Putra atzīst: ”Rekords bija ”Opel Vectra”, kurai nestrādāja ABS sistēma un kopumā bija 14 kļūdas. Salīdzinot ar vakardienu, kad bijām Talsos, situācija šodien ir sliktāka.”

”Biežākās nepilnības, ja runājam par elektrosistēmām, ir neuzlādēti akumulatori,” klāsta Igors Putra: ”Cilvēki pārsvarā brauc īsas distances, akumulators nepaspēj uzlādēties. Tas var sagādāt nepatīkamus pārsteigumus ziemā, kad auto nevarēs iedarbināt. Savukārt, runājot par ABS, ir tieši Liepājas pusei raksturīgas nepilnības. Iespējams, cilvēki daudz brauc pa grants ceļiem, piemēram, sēnēs, jo ir nepastāvīgas kļūdas, ko rada netīrumi vai akmentiņi, kas sakrājušies pie sensoriem.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz