Tehnikuma audzēkņi iepazīst sieru pasauli
"Kurzemes Vārds"
Profesionālās izglītības kompetences centrā
“Liepājas Valsts tehnikums” notika biedrības “Siera klubs”
seminārs ciklā “Meistara dienas”, kas bija veltīts sieram.
Pie audzēkņiem un viņu
pedagogiem viesojās dažādu jomu meistari, kas saistīti ar šī piena produkta
ražošanu, propagandu un pagatavošanu. Viesojās biedrības “Siera
klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova, biznesa augstskolas
“Turība” lektore, konkursu ekspertu komisijas priekšsēdētāja un
mācību grāmatu autore Livija Brūvere, zemnieku saimniecības
“Strēlnieki” īpašniece no Durbes novada Vecpils pagasta Ingūna
Vītola, biedrības “Optimistu pulks” vadītāja Skaidrīte Solovjova.
Viesi iepazīstināja topošos pavārus un ēdināšanas speciālistus ar sieru
vēsturi, pagatavošanas īpatnībām un veidiem, izplatību Eiropā, kā arī ar siera
izplatības un ražošanas tendencēm Latvijā.
Livija Brūvere lasīja lekciju
“Raudzētie piena produkti”, Ingūna Vītola stāstīja par sieru
gatavošanas noslēpumiem, kas nav pieejami lielražotājiem. Skaidrīte Solovjova
uzsvēra, ka svarīgi ir ne tikai izvēlēties Latvijā ražotus produktus, bet arī
kopt latviešu zaļās dzīves idejas principus.
Nobeigumā notika sieru un no siera
pagatavoto ēdienu degustācija. Vanda Davidanova tehnikuma audzēkņiem dāvināja
grāmatu “Baltā zelta – piena produkti”.