Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Valsts policija uzsākusi 2,5 miljonus eiro vērtu projektu; renovēs arī Liepājas īslaicīgās aizturēšanas vietu

Valsts policija uzsākusi 2,5 miljonus eiro vērtu projektu; renovēs arī Liepājas īslaicīgās aizturēšanas vietu
Foto: liepajniekiem.lv
04.06.2014 14:08

LETA

Atslēgvārdi

Valsts policija (VP) sākusi 2 583 962 eiro vērtu projektu, kurā renovēs īslaicīgās aizturēšanas vietas un apmācīs policistus, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Projekta gaitā tiks renovēta arī Liepājas īslaicīgās aizturēšanas vieta. Tāpat tiks renovētas arī īslaicīgās aizturēšanas vietas citās Latvijas pilsētās – Gulbenē, Cēsīs, Aizkrauklē, Jēkabpilī, Jelgavā, Bauskā, Rēzeknē, Saldū, Liepājā, Ogrē un 11 pagaidu turēšanas vietas Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē. Tāpat tiks aprīkotas 12 īslaicīgās aizturēšanas vietas un 14 pagaidu turēšanas vietas.

Tāpat projekts paredz apmācību organizēšanu Valsts policijas personālam, starptautiskās pieredzes apmaiņu un labākas prakses apgūšanu attiecībā uz īslaicīgās aizturēšanas vietām. Kopumā tiks apmācīti 100 policijas darbinieki.

Projekts paredz, ka policijas eksperti sadarbībā ar Eiropas Padomi izvērtēs likumdošanu īslaicīgās aizturēšanas vietu jomā, identificēs iespējamos trūkumus un sniegs priekšlikumus konvojēšanas sistēmas uzlabošanai.

Projekta īstenošanas laiks ir no šī gada maija līdz 2016.gada 30.aprīlim.

Kopumā aktivitātēm plānotais finansējums ir 2 583 962 eiro apmērā, no tiem 2 196 368 eiro ir Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansējums un 387 594 eiro ir Latvijas valsts līdzfinansējums.

Kā šodien žurnālistiem uzsvēra VP Galvenās administratīvās pārvaldes priekšniece Renāte Fila un VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Arvils Feierābends, patlaban daļā īslaicīgās aizturēšanas vietu valda pieticīgi un “spartiski” apstākļi, taču arī citviet Eiropā izolatori nav izcēlušies ar “pūkainiem matračiem”.

Īslaicīgās aizturēšanas vietās ievietotie parasti sūdzas par konvojēšanu, pārtiku, pārmeklēšanas procedūru un sanitāro mezglu, taču lielākā daļa sūdzības nav pamatotas.

Feierābends uzsvēra, ka Latvijas īslaicīgās aizturēšanas vietas regulāri apmeklē Eiropas Padomes Spīdzināšanas un necilvēcīgas rīcības novēršanas komitejas pārstāvji, kuri periodiski dod norādījumus šo vietu apstākļu uzlabošanai. Latvijas policija trūkumus cenšas ievērot, un kā aģentūrai LETA uzsvēra Fila, “kopumā cilvēktiesības netiek pārkāptas”.

Projekta ieviešana ne tikai uzlabos aizturēšanas vietas apstākļus, bet arī palīdzēs samazināt vidējo aizturēšanas dienu termiņa skaitu.

Kopumā Valsts policijas rīcībā ir 22 īslaicīgās aizturēšanas vietas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz