Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Zvejnieki strādā, rēķinoties, ka apstākļi tos nelutinās

Zvejnieki strādā, rēķinoties, ka apstākļi tos nelutinās
15.07.2010 07:15

Par spīti grūtībām šovasar tomēr ir sasparojušies Kurzemes zvejnieki. Lai savai produkcijai nodrošinātu realizāciju, liekot lietā Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus, viņi apņēmušies rekonstruēt akciju sabiedrības “Kursa” ražotni, ko paredzēts izmantot zivju saldēšanai un uzglabāšanai pirms produkcijas eksporta uz ārzemēm.

Apmēram miljonu latu vērtā projekta īstenotāja ir Latvijas Zvejas produktu ražotāju grupa, kas modernizācijai izraudzīto un vērienīgo ēku iznomājusi no akciju sabiedrības. “Mūsu aprēķins ir vienkāršs. Vēlamies arī turpmāk nodrošināt darbu Baltijas jūras zvejas flotei un uzskatām, ka to var panākt, tikai sagādājot lomiem tirgu. Pircējus brētliņām, reņģēm un mencām enerģiski meklējam gan Austrumu, gan Rietumu virzienā, un šis darbs nepaliek bez rezultātiem,” sacīja ražotāju grupas valdes priekšsēdētājs Igors Markuševskis. Viņš ir uzņēmies arī projekta vadītāja pienākumus un priecājas, ka darbu pirmā kārta strauji tuvojas nobeigumam. Gandrīz visas ražošanas ierīces ir ne tikai sagādātas un atvestas uz Liepāju, bet to lielākā daļa jau arī samontēta.

Darbus veic Liepājas celtniecības firma SIA “Krongs”, kas sadarbojas ar Holandes uzņēmuma “GEA Grasso” Lietuvas pārstāvniecības speciālistiem. “Pirmā saldētavas modernizācijas kārta izmaksās aptuveni 500 tūkstošus latu. Par šo naudu mums ir izdevies nomainīt kompresorus, uzstādīt jaunu dzesēšanas akumulatoru. Pašlaik ierīkojam divas saldēšanas kameras, kā arī remontējam telpas un krāsojam fasādi. Vecās sistēmas ir jāsaskaņo ar jaunajām, jo visu aprīkojumu pilnīgi nomainīt nevaram. Kad ražotne būs stājusies ierindā un Eiropas Savienība mums apmaksās 90 procentu no rekonstrukcijai izlietotajiem līdzekļiem, stāsimies pie projekta tālāko ieceru īstenošanas. Kopumā rēķinām, ka ražotnes iedarbināšana dos aptuveni 40 jaunu darba vietu,” apņēmīgi sacīja valdes priekšsēdētājs, izrādot “Kurzemes Vārdam” plašo telpu, ko nākotnē paredzēts izmantot mencu pirmapstrādei un fileju izgatavošanai.

Pēteris Jaunzems,
“Kurzemes Vārds”
 

Saldēšanas iecirkņa atslēdznieki Aleksejs Švedovs (no kreisās) un Mihails Gorbunovs jau regulē jaunos kompresorus.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz