Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Liepājas metalurgs” izcīna uzvaru Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta spēlē

“Liepājas metalurgs” izcīna uzvaru Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta spēlē
11.02.2009 21:18

Labāka vārtu gūšanas momentu realizācija, kā arī precīzāka spēle aizsardzībā un sekmīgs Dmitrija Žabotinska sniegums vārtos trešdien SK “Liepājas metalurgs” hokejistiem ļāva savā laukumā pārliecinoši apspēlēt Novopolockas komandas “Himik/SKA” hokejistus.

Viens no aktuālākajiem jautājumiem pirms mača bija – cik labi kopējo valodu būs atradis pirmās maiņas uzbrucēju trijnieks, kurā līdzās Ozolam un Fiļimonovam iekārtojies Brahmanis. Taisnības labad jāsaka, ka pagaidām vēl ne pārāk, tomēr šķiet, ka potenciāls šādam virknējuma variantam ir, un ir arī laiks līdz Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēm, lai trijotne pieslīpētos.

Ar milzīgu apņēmību un vēlēšanos uzvarēt tempu mačam noteica viesi, kas jau 10.sekundē lika nopietni cīņā iesaistīties Žabotinskim. Liepājnieki atbildēja tikpat straujā tempā, kas pirmo periodu padarīja par cīņas ziņā vizuāli pievilcīgāko laika nogriezni. Lai arī kopumā cīņa bija visai līdzīga, mūsējie daudz labāk prata atrast robus sāncenšu aizsardzībā un divreiz tos arī izmantot. Vispirms pēc Lelena piespēles ripu bez minstināšanās devītniekā raidīja Tjoluškins, bet nedaudz vēlāk Brahmanis atrada spraugu Trusa vārtos un panāca 2:0.

Spēle vairākumā laukuma saimniekiem gan nevedās, arī ķīmiķi, esot mazākumā, darbojās krietni apņēmīgāk, un lielākoties viena vīra pārsvars uz ledus mūsējiem pagāja tukšgaitā. Tas gan neliedza sagādāt nepatīkamus brīžus sāncenšu vārtsargam un aizsargiem – ar atkārtotu metienu savus pirmos vārtus metalurgu rindās guva Kirils Pafifovs, bet nasku Grāvīša piespēli izmantoja Āboliņš – 4:0 un viesu vārtsargu maiņa. Lai arī novopolockiešu galvenais treneris Sergejs Puškovs pēc spēles lielākoties vainoja savus aizsargus, liela daļa pārmetumu tika arī vārtsargam Trusam. Uz brīdi kīperu rokāde deva impulsu viesu uzplaiksnījumam – Prigunovs neizniekoja izgājienu vienatnē pret Žabotinski, tomēr ilgtermiņā nekas būtiski nemainījās. Lelens meistara cienīgi izrīkojās ar ripu, noguldīja Fiļipčiku uz ledus un raidīja ripu jau tukšos vārtos.

Pēc stabilā pārsvara iegūšanas metalurgi pēdējā periodā manāmi samazināja apgriezienus, toties divi no komandas līderiem – kapteinis Eduards Ivanovs un snaiperis Edijs Brahmanis – izcēlās ar disciplinārsodiem. Liepājnieku galvenais treneris Vladimirs Golubovičs solīja, ka spēlētājiem 10 minūšu noraidījumi par nesavaldību nebūs vienīgais sods.

Citi trešdienas spēļu rezultāti: “Gomeļ” – “Keramin” 0:2, “Metallurg” – “Šiņņik” 4:3, “Rīga 2000” – “Himvolokno” 4:5, “Latgale” – “Junostj” 2:6, “ASK/Ogre” – “Vitebsk” 0:5.

Piektdien, 13.februārī, pulksten 18.30 “Liepājas metalurgs” savā laukumā spēlēs pret komandu “Šiņņik”.

Komentāri

Sergejs Puškovs (“Himik/SKA”):
– Pirms spēles noskaņoju komandu, skaidrojot, ka uzvarēs tā komanda, kas šodien mazāk kļūdīsies, un man bija taisnība. Mēs aizsardzībā nospēlējām bezzobaini, un mājinieki to izmantoja. Pašus gan arī pievīla realizācija.

Vladimirs Golubovičs (“Liepājas metalurgs”):
– Abas komandas kustējās normāli, realizējām savas iespējas un varējām gūt vēl vārtus, jo bija brīdis, kad likās, ka katrs mūsu uzbrukums var beigties ar precīzu metienu. Turpinām cīnīties par Baltkrievijas čempionāta pirmo piecnieku.

“Liepājas metalurgs” – “Himik/SKA” 5:1 (2:0, 3:1, 0:0).
Liepāja
, 11.februāris, 950 skatītāju.
Tiesneši: M.Sidorenko, M.Bogdanovs, J.Ādolfs.
Vārti: 5:05 Tjoluškins (Lelens, Mamonovs) – 1:0. 9:32 Brahmanis (Ozols, Fiļimonovs) – 2:0. 25:53 Pafifovs (Kniksts, Mamonovs) – 3:0. 27:24 Āboliņš (Daņilovs, Grāvītis) – 4:0. 29:26 Prigunovs (Tidņuks) – 4:1 (vair.). 34:02 Lelens (Tjoluškins, Pliskausks) – 5:1.

Metieni: 24 (9+9+6) – 25 (9+5+11).                                   
Sodi: 32 (2+4+26) –8 (2+2+4).
Vārtsargi: Žabotinskis – Truss (no 27:24 – Fiļipčiks).
Labākie spēlētāji: Lelens, Žabotinskis – Tidņuks.

Andris Sudmalis,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz