Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Lēti pirkts dārgi maksā

Lēti pirkts dārgi maksā
26.08.2010 07:09

Atslēgvārdi

Der rūpīgi apsvērt visus par un pret, pirms ļauties kārdinājumam par samērā zemu cenu atpūsties viesnīcās ārvalstu kūrortos, ko piedāvā firma “Premier Holiday”. Lai arī par krāpniekiem šī uzņēmuma darbiniekus saukt būtu pārspīlēti, tomēr netrūkst cilvēku, kuri pauž nožēlu par iegādāto ceļojumu un uzskata, ka bijuši pakļauti psiholoģiskam spiedienam un ietekmēšanai.

Firma “Premier Holiday” darbojas pēc klasiskā tīklveida struktūru principa. Klienti tiek piesaistīti ar it kā nevainīgām aptaujām, vēlāk paziņots, ka klients ir viens no laimīgajiem kaut kādas balvas īpašniekiem, un viņu uzaicina uz prezentāciju, kur arī notiek psiholoģiska apstrāde. Liepājniece Inita pastāstīja, ka šādu zvanu un pēc tam uzaicinājumu uz prezentāciju, kas notika “Fontaine Hotel” semināru telpās, saņēmis viņas vīrs. Obligāts bijis nosacījums ierasties pārim. Tādi tur esot bijuši pieci. Katram norīkots savs konsultants. Viņš pārmaiņus runājis ar kādu ārzemnieku, kurš neskopojās ar laipnību un amerikānisko smaidu sejā.

“Es parasti nemēdzu uzķerties uz šādām prezentācijām, taču šoreiz viņi trāpīja manā vājākajā vietā, jo man patīk ceļot,” skaidroja Inita. Viņiem piedāvāja par 665 latiem iegādāties viesnīcas numuriņu īri četrām personām uz septiņām dienām trijās kūrortpilsētās – Tenerifē, Maltā un Maljorkā. Un šo piedāvājumu varot izmantot triju gadu laikā. “Kad salīdzināju ar viesnīcu cenām, tad tas tiešām iznāca lēti. Taču, ja man būtu dots laiks apdomāties, visticamāk atteiktos,” apgalvo Inita. Tomēr pārim pat netika dota iespēja apspriest piedāvājumu divatā. Tāpat nelīdzēja atruna, ka varētu no mājām caur internetbanku vēlāk naudu pārskaitīt. Nē, viņi pieņemot tikai skaidru naudu! Tad nu Inita devās uz bankomātu, izņēma naudu un samaksāja par viesnīcu īri. Firmas darbinieki gan nebija slēpuši, ka aviobiļetes būs jāpērk pašiem. “Vēlāk, kad internetā palasījām komentārus par šo firmu, mēģinājām dabūt naudu atpakaļ, taču to mums nedeva. Tad tikšot atrēķināti 300 eiro administrācijas izdevumi. Tad jau labāk ir šo iespēju izmantot, citādi nauda vējā.

Līdzīgi pavasarī pie tādas pašas iespējas tika liepājniece Sanda. Tikai viņai bija darīšana ar “Premier Holiday” priekšteci “Key Promotion”. Un par 665 latiem viņa saņēma uzturēšanās atļauju tikai divās viesnīcās – Maltā un Tenerifē. “Veselu nedēļu četriem cilvēkiem dzīvot labā viesnīcā par 330 latiem – tas tiešām izklausās labi. Taču kopumā šis pasākums izvēršas par diezgan dārgu, jo katram jārēķina vēl kādi 150 lati aviobiļetēm, plus vēl uztura nauda un pārējais. Rezultātā iztērētā nauda rēķināma tūkstošos,” secina Sanda.

Vēl nesaprotamāks ir firmas nosacījums, ka viesnīcā obligāti jāreģistrējas piektdienās. Jo šajās dienās reisu, piemēram, uz Tenerifi tikpat kā nav. “Es nesaprotu, kāpēc viņi šādi čakarē cilvēkus,” izbrīnu pauž Žanis Bergholds, kurš pats arī organizē atpūtnieku braucienus uz Tenerifi. “Visas tūrisma firmas zina, ka piektdienās Tenerifes lidosta no aviokompānijām ņem paaugstinātu apkalpošanas maksu, tāpēc reisu uz šejieni tikpat kā nav. Tas nozīmē, ka cilvēkiem jāierodas ceturtdien, bet prom viņi pēc nedēļas var aizlidot tikai sestdien. Tādēļ Tenerifē papildus jāmeklē naktsmītne vēl divām dienām,” skaidro Ž. Bergholds.

Plašāk lasiet Viktora Ulberta publikācijā laikraksta “Kurzemes Vārds” šodienas numurā.


Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz