Trešdiena, 8. maijs Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sporta fans izveido “Sporta bāru”

Sporta fans izveido “Sporta bāru”
18.02.2011 09:33

Atslēgvārdi

Apvienot biznesu ar savu hobiju izdevies Jonijam Skolmeisteram, kurš, būdams kaislīgs sporta fans, kopā ar vēl diviem kompanjoniem tikko ierīkojis Liepājā “Sporta bāru”.

“Ideja izveidot bāru man bija jau sen, bet tad cilvēki, kas mani pazīst, ieteica: kāpēc neizveidot “Sporta bāru”? Padomāju un tiešām – kāpēc ne?” par ideju pastāsta Jonijs.

“Sporta bārs” ierīkots bijušās kafejnīcas “Lemo” vietā Kungu ielā, tas vēl ir pilnveidošanas procesā. Kaut gan jau tagad, ieejot bārā, uzreiz var redzēt, ka tas veltīts sportam, jo pie sienām ir milzu fotogrāfijas ar dažādām komandām, plauktos rindojas kausi un visādi sporta rekvizīti, tomēr Jonijam ir plāni kolekciju nemitīgi papildināt.

“Pats esmu kaislīgs hokeja fans, mana mīļākā komanda ir NHL Atlantas “Thrashers”, kurā par masieri strādā arī viens no maniem labākajiem draugiem. Tāpēc šai komandai veltītas divas bāra zāles,” saka Jonijs. Viņam pat mašīna esot nokrāsota komandas krāsās un aplīmēta ar tās simboliku, braucamrīka foto ievietots arī NHL komandas mājaslapā, palepojas auto īpašnieks. “Sporta bārā” izvietotas NHL komandas fotogrāfijas ar visiem hokejistu parakstiem, kā arī citi atribūti.

Vēl viena zāle ir veltīta Liepājas sportistiem. “Liels paldies “Liepājas metalurga” vadītājiem, kas uzdāvināja mums futbolkomandas attēlu ar visiem parakstiem. Tāpat paldies par fotogrāfijām un uzdāvāto bumbu basketbola komandai “Liepājas lauvas”, paldies Liepājas rallija komandai, motoklubam un citiem. Sportisti mums nes arī kausus, ko izliekam zālēs, lai visi varētu apskatīt,” stāsta Jonijs. “Bet tas vēl nav viss, gribam kolekciju nemitīgi papildināt, lai vienmēr, te atnākot, būtu kas jauns, ko aplūkot. Varbūt kāds liepājnieks gribētu atnest fotogrāfijas par vecākiem laikiem, kurās iemūžināti mūsu sportistu panākumi? Par to tikai priecāsimies, izvietosim zālē ar pierakstu.”

Skolas laikos Jonijs pats spēlējis basketbolu. Tagad viņš ir motokrosa komandas “Tolmets Racing Team” vadītājs un arī aktīvi darbojas, lai Latvijā motokross attīstītos un kļūtu atkal tikpat populārs kā senajos laikos. Bārā viena telpa ierīkota par godu tieši motosportistiem. Te novietots slavenais motocikls, ko bāram uzdāvinājis Mārtiņš Aleksandrovičs – pirmais latvietis un pirmais baltietis pasaulē, kurš uztaisīja Bachflip jeb salto ar visu moci. Blakus motociklam arī pilnā formā tērpts motosportists (tas gan ir manekens). Būšot vēl viens slavens motocikls, ko bāram dāvāšot motosportists Lauris Freibergs, sola Jonijs.

Galvenā izklaide, kas paredzēta bārā, – kopīga visdažādāko sporta sacensību skatīšanās, tam paredzēti trīs lielie TV ekrāni. “Ar laiku domājam izveidot sarakstu, kurā ietversim interesantākās spēles, lai cilvēki zinātu, kad tās notiks, un varētu noskatīties,” sola bāra līdzīpašnieks. Protams, arī hokeja komandas “Dinamo” spēles, arī par šo komandu fano Jonijs.

Lai līdzjutējiem būtu spēks fanot, bārā var pasūtināt siltos ēdienus. Bērniem domāts sagādāt galda spēles, piemēram, galda hokeju, lai būtu ko darīt, kamēr vecāki skatās sacensības. Vēl paredzēts organizēt dažādus sportam veltītus tematiskos vakarus. Plāni ir lieli, bet tas viss būs ar laiku, piebilst Jonijs.

Sarmīte Pelcmane,
“Kurzemes Vārds”

Jonija mīļākā hokeja komanda ir NHL Atlantas “Thrashers”, tāpēc šai komandai veltītas divas bāra zāles.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz