Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Osipova partiju” dibina pa grupiņām

“Osipova partiju” dibina pa grupiņām
27.01.2009 07:04

Atslēgvārdi

25. janvāra vakarā pulksten 17 Otaņķu pagasta Laurciemā pie Vairogu mājām, kur tobrīd saskaņā ar sludinājumu “Latvijas Vēstnesī” jāsākas “Osipova partijas” dibināšanas kongresa turpinājuma sanāksmei, stāv viena automašīna, apkārt valda klusums, un nekas neliecina, ka šeit varētu būt pulcējušies kongresam nepieciešamie 200 dalībnieki. Vēl jo mazāk – ka te kongress varētu tikt apvienots ar šašliku ēšanu, kā to iepriekš bija sacījis veidojamās partijas vadonis.

Uz redakcijas klauvējumu durvis atver jauns vīrietis, Mihails, kurš vispirms atgādina, ka šī ir privāta teritorija, bet pēc tam – ka nav pilnvarots sniegt nekādu informāciju ne par kongresu, ne arī par ko citu.

Apmēram pēc 20 minūtēm pa apkārtceļu krēslā ielaužas vairāku mašīnu starmeši. Pie mājas piebrauc sešas vieglās automašīnas, no trim izkārti bijušā barkašovieša Jevgeņija Osipova iepriekš vadītās partijas “LNDP” karogi. Izkāpj apmēram 30 cilvēku, tostarp arī mazs bērns. Pie žurnālistiem laipns pienāk J.Osipovs un skaidro – partijas dibinātājus esot piekrāpusi firma, kas solījusies apgādāt viņus ar autobusiem. Tādēļ ļaudis uz kongresu tikšot vesti pa grupiņām – pirmie nobalsos, aizbrauks, tad atvedīšot nākamos, tā kamēr 200 būšot piedalījušies. “Tūlīt atklāsim sesiju, viss jāpaspēj līdz pusnaktij. Pakonsultējāmies ar juristiem, tas ir likumīgi,” viņš apgalvo. Kura firma viņus piekrāpusi, neteikšot, lai netaisītu lieku reklāmu.

Ļaudis nostājas turpat Vairogu māju ceļa galā, mājā iekšā neiet, neesot ko piebradāt istabu. Vispirms visus uzrunā Osipovs: “Jūs jau visu zināt, esat par visu kursā, viss ir skaidrs, reģistrs liek koriģēt statūtus.” Tad kongresu oficiāli vada Aleksandrs Balagušs. Uzrunā visus ar pāris teikumiem: “Izmaiņas statūtos redzējāt, kā, piemēram, jālabo partijas reģistrācijas adrese. Un mums ir jāieraksta tīri tehniski (..), Juris Eņģelis un Aleksandrs Balagušs.” Kur viņi īsti jāieraksta, klausītājam no malas netop skaidrs. Bet 25, kas zina, nobalso par. A.Balagušs: “Tas tiks ieprotokolēts.” Kurš ir protokolists, nav redzams. Protokolu rakstīšot mašīnā, jo cilvēkiem salst. Tā arī ir – ledaino dubļu aukstums spiežas zābakos. Visi ātri sakāpj auto, aizbrauc. Vai dibinātāju vizināšana tik tiešām turpinājās? Pēc neoficiālām ziņām, pēc pulksten 18 Laurciema ceļos iestājies miers un klusums.

“Osipova partijas” dibināšanas kongress sākās septembrī. Decembrī Uzņēmumu reģistrs saņēmis partijas pieteikumu. Taču partijas reģistrēšanu atlika, jo dokumenti neatbilda to noformēšanas noteikumiem un arī statūtos bija trūkumi – pavisam konstatētas sešas neatbilstības. Partijas statūtos norādītie mērķi neatbilst partijas dibināšanas sapulces protokolā norādītajiem mērķiem, secinājis UR. UR preses sekretāre Līga Brice “Kurzemes Vārdam” sacīja, ka kongresā tomēr visiem esot jāsapulcējas reizē. Bet galvenais, ko UR vērtēšot, vai visi dokumenti būs kārtībā.

Nora Driķe,
“Kurzemes Vārds”

Svētdienas vakars, Otaņķu pagasts, Vairogu māju ceļa gals. “Osipova partijas” dibināšanas sapulce, valoda – krievu. Pats Jevgeņijs Osipovs nevar būt partijas dibinātājs, jo nav Latvijas pilsonis, toties viņš, tāpat kā citi nepilsoņi, var būt partijas biedrs un priekšsēdētājs. Tas viņš arī esot. Latviski mācīšoties, kad valsts pavērsīšoties uz viņa pusi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz