Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Godina leģionāru piemiņu

Godina leģionāru piemiņu
17.03.2009 07:04

Atslēgvārdi

Vakar, Leģionāru piemiņas dienā, Liepājas Centrālkapos bija sapulcējušies pusotra desmita cilvēku. Lielākoties tie bija apvienības “Daugavas vanagi Latvijā” Oskara Kalpaka Liepājas nodaļas biedri. Viņi nolika ziedus pie pieminekļa kritušajiem un nomocītajiem latvju karavīriem un cīnītājiem pret padomju režīmu. Nelielu uzrunu sacīja šās nodaļas biedrs, dzejnieks, nacionālais partizāns Modris Zihmanis.

Viņš atgādināja, ka pārmetumi latviešu leģiona karavīriem ir nevietā. Leģioni tika dibināti arī citās zemēs – Somijā, Igaunijā, Beļģijā, Holandē un vēl citās Eiropas valstīs. Un arī tajās zemēs šie karavīri tiek godināti. Igaunijas valdība pat piešķir valsts apbalvojumus bijušajiem leģionāriem. Bet Latvijā katru gadu leģionāri tiek apsaukāti par fašistiem, lai arī ne Vācijā, ne Latvijā fašistu partija nekad nav pastāvējusi, tāda bija Itālijā. Neviens leģionārs nav arī bijis Vācijas nacionālsociālistiskās partijas biedrs. Modris Zihmanis arī norādīja, ka Krievijas prezidents Putins, esot Somijā, nekautrējās nolikt ziedus pie bijušā somu armijas virspavēlnieka Manerheima kapa, zinot, ka tieši viņš vadīja somu leģionāru divīziju. Bet Latvijas leģionārus Krievijā zaimo. Tai sekojot, to dara arī prokrieviski noskaņotie ļautiņi Latvijā.

“Kurzemes Vārds”

Vakar bija jau divdesmitā reize, kopš Liepājā tiek godināta leģionāru piemiņa. Pirmo reizi tas notika 1989.gadā, kad Liepājā tika nodibināta pirmā “Daugavas vanagu” nodaļa Latvijā. Diemžēl piemiņas dienas dalībnieku pulciņš vairs nav simtos skaitāms, kā pirmajos gados.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz