Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Gājienā pa Liepāju uz Karostas tilta atklāšanas svētkiem devušies ap 400 liepājnieku

Gājienā pa Liepāju uz Karostas tilta atklāšanas svētkiem devušies ap 400 liepājnieku
28.08.2009 18:03

Gājienā no Liepājas Latviešu biedrības nama uz Karostas tilta atklāšanas svētkiem aptuveni četrus kilometrus garā ceļā devušies vairāk nekā 400 liepājnieku.

Gājiena priekšgalā brauc antīka automašīna, vidū – traktors, bet gājienu noslēdz jātnieki zirgos. Paredzēts, ka gājiens galamērķī nonāks nepilnas stundas laikā.

Pirms gājiena pie Liepājas Latviešu biedrības nama sanākušos uzrunāja Karostas tilta atjaunošanas rīkotāji, Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārstāvji, būvuzņēmēju pārstāvji un grāmatas par Karostas tiltu autors Aigars Štāls.

Kā ziņots, šodien Liepājā ar gājienu un koncertu svinēs rekonstruētā Karostas jeb Oskara Kalpaka tilta atvēršanu.

Plkst.18.30 abas izgriežamā tilta daļas tiks svinīgi savienotas, skanot speciāli rakstītam skaņdarbam “Between Islands”. Tilts tiks atvērts kājāmgājējiem un nedaudz vēlāk arī autosatiksmei.

Savukārt plkst.20 Lāčplēša parkā Karostā notiks kamermūzikas koncerts, kurā būs iespēja noklausīties trīs skaņdarbus Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķu izpildījumā. Koncertā skanēs – Ludviga van Bēthovena “Kvartets”, ko izpildīs Linda Lapa (vijole), Linda Ločmane (vijole), Itāns Kalniņš (alts), Urzula Jurjāne (čells), Ludviga van Bēthovena “Serenatta” trio – Mirjamas Pavļenko (vijole), Anitas Barlotes (flauta), Kristinas Legzdiņas (alts) izpildījumā, kā arī Johana Haidna kvartets “Saullēkts”, ko izpildīs kvartets: Agrita Kukuka (vijole), Pārsla Štubure (vijole), Itāna Kalniņa (alts), Anete Dovmane (čells).

Karostas tilta atklāšanas pasākuma producents Oleksijs Demčenko uzsvēris, ka tādā nozīmīgā un vēsturiskā brīdī, kad Liepāja atgūst Karostas tiltu un atkal tiek savienota, ir svarīgi, lai tie būtu krāšņi un neaizmirstami svētki ikvienam, kas tajos piedalīsies. Pasākuma režisors ir Mārtiņš Eihe.

Lai atgādinātu par Karostas tilta vēsturi un negadījumu 2006.gadā, kas daudziem atņēma cerību, ka jebkad tilts atkal varētu darboties, līdz 6.septembrim tirdzniecības centrā “Ostmala” skatāma fotoizstāde “Oskara Kalpaka tilts Liepājā”.

Karostas tilta rekonstrukciju bija plānots sākt 2006.gada jūlija beigās, kas ir viena no trim projekta “Liepājas ostas pievadceļi” daļām. Tilta dienvidu daļas rekonstrukcija tika uzsākta 2007.gada janvārī un pabeigta 2008.gada augustā.

Tilta rekonstrukciju gan finansiāli, gan termiņu ziņā būtiski ietekmēja 2006.gada 12.jūlijā notikušais negadījums, kad ar Gruzijas karogu peldošais tankkuģis “Anna” bojātas stūres iekārtas dēļ ieskrēja izgriežamā Karostas tilta ziemeļu daļā un to sadragāja.

Saskaņā ar 2005.gada 15.decembrī apstiprināto projektu “Liepājas ostas pievadceļi” Karostas tilta rekonstrukciju bija plānots paveikt deviņu mēnešu laikā. Negadījums, kurā tika sadragāta tilta ziemeļu daļa, būtiski ietekmēja tilta rekonstrukcijas gaitu.

Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieks Guntars Krieviņš sacīja, ka tilts ir pabeigts un tas ir galvenais. Liepāja un liepājnieki ir ieguvuši funkcionālu, sakārtotu objektu vēsturiskajā izskatā. Krieviņš pauda pārliecību, ka daļai liepājnieku tā būs laba dāvana, sagaidot jauno mācību gadu, jo nevajadzēs mērot garo apbraucamo ceļu uz Karostu caur Tosmari.

Liepājas Karostas tilta restaurācija izmaksājusi ap 4 620 000 latu. Tilta laukums ir ap 1584 kvadrātmetriem, tā izmaksas uz vienu kvadrātmetru lēšamas 2916,66 latu apmērā.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz