Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

A.Puškina 2.vidusskola piedalīsies projektā “Skolas kā satelīti attīstības izglītībā”

A.Puškina 2.vidusskola piedalīsies projektā “Skolas kā satelīti attīstības izglītībā”
23.02.2010 12:10

Izvēlētas deviņas skolu komandas no visiem Latvijas reģioniem, kuras nākamajos divos gados piedalīsies Izglītības attīstības centra (IAC) projektā “Skolas kā satelīti attīstības izglītībā”, aģentūru LETA informēja projekta koordinatore Linda Ugaine.

Kā uzsver IAC, skolu interese bijusi liela un tika saņemti 88 pieteikumi, taču līdzdalībai projektā apstiprinātas šādas skolu komandas: Daugavpils Vienības pamatskola, Viļakas pamatskola un Viļakas Valsts ģimnāzija, Aknīstes vidusskola, Liepājas A.Puškina 2.vidusskola, Misas vidusskola, V.Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzija un Kuldīgas Alternatīvā sākumskola, Lizuma vidusskola, Baumaņu Kārļa Viļķenes pamatskola, kā arī Rīgas Kultūru vidusskola.

Katras komandas sastāvā būs deviņi dalībnieki – pieci pedagogi, divi skolēni un divi vietējās sabiedrības pārstāvji.

Kā ziņots, projekta “Skolas kā satelīti attīstības izglītībā” īstenošanu uzsākusi IAC sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām “GLEN Latvija” un “Leeds development education center”, lai mudinātu sabiedrību analizēt globālās problēmas un iesaistīties to risināšanā.

Projekts “Skolas kā satelīti attīstības izglītībā” ilgs divus gadus, un tā laikā tiks īstenotas gan izglītojošas, gan radošas, gan praktiskas aktivitātes Latvijas reģionos, iesaistot skolu komandas un veidojot attīstības izglītības skolu tīklu kā resursu centru. Projekta īstenošanas laikā tiks arī sagatavoti informatīvi materiāli sabiedrības informēšanai un metodiski materiāli attīstības izglītības kvalitatīvai ieviešanai izglītībā.

Projekta gaitā plānots izzināt tādas tēmas kā globalizācija, globālās kopsakarības, tūkstošgades attīstības mērķi, saskaņota un godprātīga attīstības sadarbība, globālā atbildība un solidaritāte, migrācija, starpkultūru attiecības, tirdzniecība, starptautiskā drošība, cilvēktiesības, vides ilgtspēja.

Tā mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību globālās jeb attīstības izglītības jautājumu aktualitātei mūsdienu pasaulē, kā arī sekmēt attīstības jeb globālās izglītības integrēšanu formālajā un neformālajā izglītībā Latvijā. Attīstības jeb globālā izglītība aicina cilvēkus “skatīties plašāk”, meklēt globāla līmeņa kopsakarības un analizēt globālo problēmu cēloņus un sekas, kā arī iegūt zināšanas un prasmes, kā iesaistīties to risināšanā.

Pirmais projekta apmācību seminārs notiks no šī gada 10.marta līdz 13.martam Siguldā.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz