Otrdiena, 7. maijs Henrijs, Jete, Henriete, Enriko
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Gardais kumoss – “Piejūras slimnīcas” manta

Gardais kumoss – “Piejūras slimnīcas” manta
14.05.2010 07:09

Pašvaldība no Veselības ministrijas ir saņēmusi vēstuli ar ierosmi nodot pilsētai bez atlīdzības valsts SIA “Piejūras slimnīca” kapitāla daļas.  Liepājas domes deputātu vairākums akceptēja šo iniciatīvu un nolēma lūgt valdību nodot pašvaldībai slimnīcas kapitāla daļas un nekustamo īpašumu Jūrmalas ielā 2, bet pēc īpašuma pārņemšanas pievienot slimnīcu pašvaldības uzņēmumam “Liepājas Reģionālā slimnīca”.

Gan kolēģiem deputātiem, gan iepriekš “Kurzemes Vārdam” deputāts Ivars Kesenfelds pauda bažas, ka abu slimnīcu automātiska apvienošana var radīt situāciju, ka pašvaldība nevis iegūst, bet zaudē vērtīgu parka zemes gabalu. I. Kesenfelds saskata risku – ja zeme nonāk pašvaldības SIA rokās, uzņēmumam esot iespējams bez domes ziņas un bez domes lēmuma ar īpašumu rīkoties pēc vēlēšanās – pārdot vai iznomāt uz 99 gadiem. 

Domes lēmumā tomēr ir ierakstīts: nodot pašvaldībai “Piejūras slimnīcas” kapitāla daļas un nekustamo īpašumu, kas saskaņā ar Liepājas attīstības pamatnostādnēm “paredzēts Piejūras parka paplašināšanai”. 

Kas notiks, ja Veselības ministrija nepiekritīs zemi atdot pašvaldībai un to tomēr iekļaus slimnīcas kapitālā? Domes juriste Oksana Luce skaidroja, ka pašvaldībai paliek iespēja samazināt uzņēmuma pamatkapitālu, apstiprināt tā statūtus citā redakcijā un zemi no pamatkapitāla izņemt. Bet kas var lemt par zemes izņemšanu no pašvaldības SIA pamatkapitāla? O. Luce atbildēja: “Dalībnieku sapulce. “Kapitāla daļu turētājam būs saistošs domes lēmums.” Starp citu, Liepājas Reģionālās slimnīcas kapitāla daļu turētājs ir domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Jautājums ir kā Trojas zirgs, skaidrā latviešu valodā kolēģiem sacīja Valērijs Kravcovs, sakot, ka balsos pret lēmumu. Arī Naums Vorobeičiks teica, ka balso pret, jo “ir slikta pieredze”. Vairākums deputātu nobalsoja par lēmumu. Pašvaldībai tas ir labs, vēl Finanšu komitejā skeptiķim Sergejam Dikterjovam teica U. Sesks, jo pašvaldība ir ieguvēja.

“Vairāk nekā puse šīs zemes nav apbūvēta. Domāju, ka šo zemi vajadzētu pārdot par izdevīgu cenu un iegūto naudu ieguldīt veselības aprūpes uzlabošanā,” “Kurzemes Vārdam” sacīja valsts SIA “Piejūras slimnīca” valdes loceklis Aigars Puks. “Domāju, ka šo zemi nevajag sadalīt privātos gabaliņos, bet nolemt sabiedriskam mērķim, kaut vai sanatorijai, kāda ideja ir mēra kungam.”

Savukārt preses konferencē pēc domes sēdes U. Sesks teica: “Nedomāju, ka ekonomiskā situācija šodien ir tāda, ka tur kāds gribētu būvēt sanatoriju. Nav dienas kārtībā zemes privatizācijas jautājuma. Dienas kārtībā ir pārņemt zemi un paplašināt Jūrmalas parku.”

Bet kas tad notiks ar medicīnas iestādi, ar “Piejūras slimnīcas” darbiniekiem un pacientiem?

Plašāk par domes sēdē lemto lasiet Noras Driķes publikācijā šodienas “Kurzemes Vārdā”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz