Trešdiena, 15. maijs Sofija, Taiga, Airita, Arita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

4000 “Stagaru” līdacēnu pārceļo uz Liepājas ezeru

4000 “Stagaru” līdacēnu pārceļo uz Liepājas ezeru
18.09.2010 07:03

Atslēgvārdi

Aizvakar pēcpusdienā Liepājas ezerā rietumu piekrastē, tā dēvētā Maiļraga apkaimē, piedaloties Liepājas Iekšējo ūdeņu sektora inspektoriem, kā arī pieredzējušajam ezera zvejniekam Valentīnam Vasaram, ūdenī tuvu niedrēm, kur iespējams rast drošu patvērumu, palaida 4000 līdaku mazuļu.

Tie šovasar  izaudzēti Durbes novada zvejnieku saimniecībā “Stagari”, kur ar zivkopību jau ilgus gadus sekmīgi nodarbojas profesionālis  Ēriks Rāva.

 Liepājas ezeru, īpaši šeit mītošo plēsīgo līdaku dēļ, ir iecienījuši makšķernieki un spiningotāji, kas šeit ierodas pat no Rīgas un citām vietām, lai gūtu bagātīgus lomus. Taču par to, lai zivju krājumus aizvien papildinātu, rūpējas biedrība “Liepājas ezeri”. Arī  šoruden ezerā nonākušie līdacēni, kas svarā sasniedza no 15 līdz pat 50 un vairāk gramu, ir iegādāti par biedrības uzkrātajiem līdzekļiem. Nepaies ilgs laiks, kad žiperīgie mazuļi, atraduši sev labvēlīgus dzīves apstākļus – ūdeni ar pietiekamu skābekļa daudzumu, piemērotu barību un labvēlīgas nārsta vietas, strauji attīstīsies un pieņemsies apmēros. Kā teica Ē. Rāva, līdakas aug ļoti strauji. Gada laikā, ja nepietrūkst karūsu un karpu mazuļu, tās spēj sasniegt pat kilograma smagumu. Tas nozīmē, ka šoruden ūdenī ielaistie mazuļi jau pēc pāris gadiem būs paaugušies un centīsies  iekārot arī spiningotāju sviestos vizuļus.

 Izpilddirektors Ēvalds Urtāns pastāstīja, ka sadarbība ar  zvejnieku saimniecība “Stagari” turpinās jau vairākus gadus un ir ļoti  rezultatīva. Pateicoties tai, zivju mazuļus iespējams iegādāties ievērojami lētāk nekā citās audzētavās, bet to kvalitāte ir laba.   Vairākus desmitus tūkstošu līdaku kāpuru un zaļsvītroto zivju mazuļu ezerā ielaida arī pērn un aizpērn.

Pēteris Jaunzems
“Kurzemes Vārds”

 Lai pēc neilga brīža zivju mazuļus palaistu savvaļā, zivkopējs Ēriks Rāva (no labās) un ezera zvejnieks Valentīns Vasars vispirms  līdacēnus pārvietoja motorlaivā.

Pētera bildes: zivis;

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz