Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Lielās Talkas” laikā labiekārtos Klaipēdas ielas 84 pagalmu

“Lielās Talkas” laikā labiekārtos Klaipēdas ielas 84 pagalmu
17.02.2011 14:44

Atslēgvārdi

Ir noslēdzies “Lielās Talkas” organizatoru izsludinātais daudzdzīvokļu namu pagalmu sakopšanas un labiekārtošanas projektu konkurss.

Konkursa žūrija izvēlējās piecus pagalmus (no katra reģiona un Rīgas pa vienam), kuros šogad “Lielās Talkas” laikā tiks veikti apzaļumošanas un labiekārtošanas darbi: Rīgā – Nīcgales iela 48, Liepājā – Klaipēdas iela 84, Dobelē – Bērzes iela 26, Alūksnē – Apes iela 12, Rēzeknes novadā – Čornajas pagastā, Krasta ielā 1.

Kopumā pagalmu konkursā tika saņemti 30 pieteikumi no visas Latvijas – galvenokārt no Vidzemes un Latgales, vismazāk aktīvi bijuši iedzīvotāji no Zemgales un Rīgas. Priekšroka tika dota tiem konkursa pieteikumiem, kuros apkārtējo namu iedzīvotāji ir gatavi aktīvi piedalīties savas teritorijas sakopšanā un Lielās Talkas laikā paši dot ieguldījumu savu pagalmu sakopšanā.

Lielās Talkas Pagalmu sakopšanas un labiekārtošanas idejas autore un projekta vadītāja Anete Lesīte norāda: “Būtu labi, ja ikviens, kam rūp vides kultūra un kurš vēlas, lai viņa ģimene justos labi sava daudzdzīvokļu nama pagalmā, uzdotu sev jautājumu – vai man patīk kā izskatās mans pagalms? Ko es vēlos tajā mainīt un kāpēc? Ko es varētu un gribētu darīt, lai padarītu pagalmu skaistāku un labāku? Tikai pašiem aktīvi rīkojoties un organizējot darbus, nebūs jāsēž uz salauztiem soliņiem, jāskatās uz izdemolētām šūpolēm, aizaugušām puķu dobēm. Mums, Lielās Talkas organizatoriem, ir svarīgi mudināt iedzīvotājus ne tikai sakopt piesārņoto apkārtni, bet radīt jaunas un paliekošas vērtības, uzņemoties personisku atbildību arī par publisko vidi – daudzdzīvokļu namu pagalmiem. Un kopā ar saviem kaimiņiem, lieliem un maziem, svešiem un pazīstamiem, līdzdarbojoties pagalmu sakopšanā un labiekārtošanā ne tikai Lielās Talkas laikā, bet arī ikdienā.”

Žūrijas izvēlētajos piecos pagalmos šogad, sadarbībā ar Latvijas Ainavu arhitektūras biedrību, tiks izstrādāta labiekārtošanas vīzija. Iesaistot pagalma ēku iedzīvotājus, kopā ar dārzniekiem un ainavu arhitektiem, tiks veikti vides sakopšanas un labiekārtošanas darbi. Darbu veikšanai nepieciešamos materiālus nodrošinās būvniecības nams ”Kurši”.

“Lielās Talkas” Pagalmu sakopšanas un labiekārtošanas pilotprojekts tika īstenots jau 2010.gadā, kad Lielās Talkas laikā ar Latvijas Ainavu arhitektūras biedrības atbalstu notika divu Rīgas pagalmu sakopšanas darbi – Ziepniekkalnā Ozolciema ielā un Čiekurkalnā Rusova ielā. Pagalmu sakopšanas un labiekārtošanas projekts vērsts ar skatu nākotnē, kulmināciju sasniedzot 2014. gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta.

Vairāk informācijas par konkursu un izraudzītajiem pagalmiem www.talkas.lv sadaļā ”Pagalmi”.

Indra Soika,
Lielās Talkas mediju koordinatore,
aģentūras “EKO Media” projektu direktore

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz