Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicinās Zemkopības ministriju pagarināt līdaku makšķerēšanas liegumu

Aicinās Zemkopības ministriju pagarināt līdaku makšķerēšanas liegumu
05.04.2013 17:53

Atslēgvārdi

Piektdien, 5. aprīlī, Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš tikās ar zvejniekiem, makšķerniekiem, Grobiņas un Nīcas pašvaldību pārstāvjiem, kā arī ar biedrības “Liepājas ezeri” pārstāvjiem, lai pārrunātu zvejas un makšķerēšanas ierobežojumus Liepājas ezerā, portālu informē domes sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Ķēde.

“Ne tikai Liepājā, bet arī visā Latvijā ezerus pārklāj bieza ledus kārta. Lai zivju resursi pietiktu gan mums pašiem, gan nākamajām paaudzēm, šajā gadā, kad ir auksta un gara ziema, ir jāpagarina līdaku makšķerēšanas aizliegums vismaz uz divām nedēļām. Aicinu Zemkopības ministriju grozīt Ministru kabineta noteikumus Nr.1498, kā rezultātā tiktu nodrošināta pilnvērtīga zivju nārstošana gan Liepājas, gan citos Latvijas ezeros,” mudina domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš.

Ņemot vērā, ka šogad ir novēlota pavasara iestāšanās (ezeri pārsvarā vēl joprojām ir aizsaluši), kas nozīmē, ka tiek kavēta līdaku un citu zivju nārstošana, jo nav atbilstoša ūdens temperatūra, Liepājas pašvaldība ierosina pagarināt līdaku makšķerēšanas lieguma termiņu par divām nedēļām ilgāk – līdz 18. maijam.

Pašreizējie Ministru kabineta “Makšķerēšanas noteikumi” nosaka, ka līdakas aizliegts makšķerēt no 1. marta līdz 30. aprīlim.

Kā portālu informē D. Ķēde, tad sanāksmes beigās zvejnieki, makšķernieki un pašvaldību pārstāvji vienojās, ka pašvaldību vārdā tiks rakstīta vēstule Zemkopības ministrijai ar lūgumu pagarināt līdaku makšķerēšanas liegumu Liepājas ezerā līdz 18. maijam. Kā arī atkārtoti lūgs izskatīt jautājumu, lai zvejas un makšķerēšanas liegumu termiņus varētu noteikt pašvaldība.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz