Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Futbola aģenta Bezzubova slepkavu slēpējiem piespriesti cietumsodi un sabiedriskais darbs

Jūlija beigās stājies spēkā Rīgas rajona tiesa spriedums, ar kuru četrām personām, kuras slēpa futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavības izdarītājus un šajā noziegumā izmantoto automašīnu, piespriests reāls cietumsods, kā arī sabiedriskais darbs, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Futbola aģenta Bezzubova slepkavu slēpējiem piespriesti cietumsodi un sabiedriskais darbs
Foto: Sintija Zandersone/LETA
02.08.2023 17:21

LETA

Atslēgvārdi

Lietā bija apsūdzēts Dmitrijs Saļņikovs, Guļnara Ribakova-Brice, Artjoms Ribakovs un Dmitrijs Moskovs.

Saļnikovam un Ribakovai-Bricei tiesa piesprieda reālu cietumsodu uz apmēram diviem mēnešiem. Abi šādu laiku jau bija pavadījuši pirmstiesas apcietinājumā, tāpēc sods tiek uzskatīts par izciestu.

Savukārt Ribakovam un Moskovam piespriests sabiedriskais darbs 100 stundu apmērā.

Lieta tika skatīta slēgtās sēdēs.

Saskaņā ar apsūdzību, pēc 2021.gada 14.aprīļa rītā Rīgā, Purvciemā, izdarītās Bezzubova slepkavības automašīna, kas bija izmantota šī nozieguma pastrādāšanā, tika nogādāta autoservisā.

Neskatoties uz to, ka neilgi pēc slepkavības izdarīšanas informācija par to un video ar slepkavības ierakstu tika ievietots plašsaziņas līdzekļos, kur bija redzama minētā automašīna, un zinot, ka tā tika izmantota sevišķi smaga nozieguma izdarīšanā, apsūdzētie neinformēja par to tiesībaizsardzības iestādes, bet, gluži pretēji, apsūdzētā autoservisa īpašniece deva norādījumus pārējām apsūdzētajām personām iedzīt automašīnu autoservisa boksā, kur no tās tika noņemtas reģistrācijas numura zīmes. Turpinot noziedzīgās darbības, apsūdzētās personas tās pašas dienas vakarā transportlīdzekli sadedzināja.

Apsūdzētie arī apzinājās, ka viņu rīcībā ir informācija, kas ļauj noskaidrot slepkavības izdarītājus, bet to tiesībsaizsardzības iestādēm neatklāja, tādējādi ļaujot slepkavības izdarītājiem izvairīties no aizturēšanas.

Par izdarīto noziedzīgo nodarījumu Krimināllikumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, probācijas uzraudzība, sabiedriskais darbs vai naudas sods.

Iepriekš vēstīts, ka noziegumā izmantotā automašīna slēpta autoservisā “X-ON”. Servisa iežogotā teritorija atrodas starp daudzstāvu mājām Mirdzas Ķempes ielā 5 b, apmēram kilometra attālumā no Saules dārza, kur atrada auto vraku.

Serviss piederot Latvijas pilsonei Ribakovai-Bricei.

Prokuratūra vienlaikus informē, ka futbola aģenta Bezzubova slepkavības izdarītāji ir noskaidroti un saukti pie kriminālatbildības par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, jo pirmstiesas kriminālprocesā iegūti pierādījumi, ka to izdarījusi organizēta grupa. Šobrīd kriminālprocess ir apturēts, jo personas atrodas apcietinājumā ārvalstī un viņu izdošana Latvijai pašlaik nav iespējama.

Jau ziņots, ka Bezzubovs tika nošauts 2021.gada 14.aprīļa rītā Rīgā, Purvciemā. Izbraucot uz Gunāra Astras ielas, Bezzubova vadītajai automašīnai tika aizšķērsots ceļš un futbola aģenta virzienā no automātiskā ieroča tika raidīti vairāki šāvieni. Nākamajā naktī Mežaparkā tika atrasta sadedzināta uzbrukumā izmantotā automašīna “BMW X5”.

Pērnā gada sākumā Rīgas tiesas apgabala prokuratūra pieņēma lēmumus par sešu citu personu saukšanu pie kriminālatbildības par Bezzubova slepkavību.

Krievijas Iekšlietu ministrijas darbinieki pēc Valsts policijas pieprasījuma pērn februārī Maskavā aizdomās par Bezzubova slepkavību aizturējuši starptautiskajā meklēšanā izsludinātos Ivanu Agapitovu un Denisu Koņaškinu. Krievija abas personas patlaban Latvijai nav izdevusi.

Policija pērn paziņoja, ka nozieguma motīvus ir apzinājusi un strādā ar divām versijām, taču likumsargi sliecas uzskatīt, ka noziegums nav saistīts ar Bezzubova profesionālo darbību. Policija gan nav precizējusi, tieši ar kādām versijām tika strādāts.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz