Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Lasītājs: Kāpēc policija pati pārkāpj noteikumus?

Redakcijā vērsās kāds liepājnieks, kurs piefiksējis, ka pašvaldības policisti, izrakstot sodu par auto novietošanu neatļautā vietā, paši veikuši tādu pašu pārkāpumu. “Kāpēc vienu soda, bet citus ne?” jautā lasītājs. Policijai ir savs skaidrojums.

Lasītājs: Kāpēc policija pati pārkāpj noteikumus?
Kāds liepājnieks piefiksējis, ka policisti, lai izrakstītu soda kvīti par auto novietošanu neatļautā vietā, paši apstājušies tur, kur tas nav atļauts. (Foto: Lasītājs)
08.02.2023 06:00

"Kurzemes Vārds"

Liepājnieks informē, ka sestdien vēlu vakarā ap pulksten 23.45, dodoties mājās pa M. Ķempes ielu, pamanījis, ka kādai automašīnai, kas novietota neatļautā vietā, pašvaldības policists izraksta sodu.

Tajā pašā laikā Pašvaldības policijas automašīna arī apstājusies turpat neatļautā vietā bez iedegtām bākugunīm.

Lasītājs norāda arī uz citu, viņaprāt, pārkāpumu, proti, policijas darbinieks, kas veicis mērījumus, bijis bez gaismu atstarojošas vestes.

“Kā šie pašvaldības policisti var sodīt citus, ja paši klaji pārkāpj noteikumus?” viņš jautā.

Kā pierādījumu stāstītajam lasītājs arī pievienojis foto.

“Kurzemes Vārds” noskaidroja, ka automašīna, kurai izrakstīts sods, bijusi novietota pārāk tuvu nepārtrauktai līnijai (noteikumos norādīts, ka auto nedrīkst novietot tuvāk par trīs metriem no baltās nepārtrauktās līnijas).

Liepājas Pašvaldības policijas pārstāve Elva Lubāne skaidro, ka policijai iedegtas bākugunis šādās situācijās nav jālieto obligāti. To paredz ceļu satiksmes noteikumi.

Tāpat noteikumi paredz, ka uz ceļa jālieto vestes vai tērps ar atstarojošiem elementiem. Policijas pārstāve atzīmē, ka Pašvaldības policijas formas tērpam šādi elementi ir.

Lai arī lasītāja iesūtītajā fotogrāfijā tos nevar redzēt, atstarojošie elementi ir gan uz formas tērpa muguras, gan uz kājām, gan arī sānos. Viņa arī papildina, ka atstarojošās vestes ir būtiski izmantot tad, ja ir slikta redzamība, stiprs sniegputenis vai migla, vai arī darbs veicams nomaļās vietās.

“Šajā situācijā ir laba redzamība, ielas apgaismojums pietiekams un uz formas tērpa ir atstarojoši elementi,” pauž E. Lubāne.

Vienlaikus viņa piekrīt, ka “ir mulsinoši”, ja policija apstājas blakus auto, kas novietots nepareizi. “Taču šādās situācijās efektīvāk ir piestāt pie pārkāpēja, netraucējot satiksmi, izdarīt darbu un doties tālāk. Jo, ja policijas darbinieki dosies uz notikuma vietu kājām, tad pārkāpējs pa to laiku var jau paspēt aizdoties prom un palikt nesodīts. Tāpat kā pie jebkura pārkāpuma.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz