Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Budžeta prioritātes – pabalsti ģimenēm, atalgojuma celšana un infrastruktūras projekti

Budžeta prioritātes – pabalsti ģimenēm, atalgojuma celšana un infrastruktūras projekti
20.12.2012 16:27

Atslēgvārdi

Liepājas pilsētas Domes sēdē šodien, 20.decembrī, apstiprināts nākamā gada pilsētas budžets, kurā kā prioritārie virzieni noteikti jaunu pabalstu ieviešana jauno ģimeņu atbalstam, atalgojuma paaugstināšana publiskajā sektorā nodarbinātajiem, kā arī infrastruktūras uzlabošanas projektu turpināšana, informē domes priekšsēdētāja padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Rjabcevs.

”Nākamā gada budžets ir plānots aptuveni tikpat liels kā 2012.gadā, taču tā kā iepriekšējos gadus esam mērķtiecīgi strādājuši pie skolu, bērnudārzu, kultūras iestāžu un citu pašvaldības ēku siltināšanas un sakārtošanas, tad nākamgad varam samazināt izmaksas par apkuri un ēku remontiem. Tas savukārt dod vairāk līdzekļu, ko varam novirzīt liepājnieku atbalstam – gan paaugstināt atalgojumu policistiem, kultūras, sociālās un citu pašvaldības pārraudzībā esošo jomu darbiniekiem, gan ieviest jaunus pabalstus un pilsētas labiekārtošanas programmas,” skaidro Liepājas pilsētas Domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Kopējie nākamā gada budžeta ieņēmumi tiek plānoti 37,6 miljoni latu apmērā, no kuriem lielākā daļa jeb 22 miljoni latu paredzēti no iedzīvotāju ienākumu nodokļa, vēl 2 miljoni plānoti no nekustamā īpašuma nodokļa maksājumiem, savukārt pārējo ieņēmumu summu veido valsts mērķdotācija un maksas pakalpojumi.

Nākamā gada budžetā paredzēti dažādi pasākumi ģimeņu atbalstam, ietverot gan pabalstu 20 latu apmērā katram Liepājas izglītības iestāžu pirmklasniekam, gan bērna piedzimšanas pabalstu 100 latu apmērā. Ģimeņu atbalstam nākamā gada budžetā palielināts pašvaldības līdzfinansējums maksai par bērna uzturēšanos privātā pirmsskolas izglītības iestādē, kas līdzšinējo Ls 57,60 vietā turpmāk būs Ls 73,95. Tā ir summa, ko pašvaldība maksā par viena bērna uzturēšanos pašvaldības pirmskolas izglītības iestādē, līdz ar to Liepājā tiek īstenots princips, ka nauda seko bērnam.

Atbalsts paredzēts arī daudzbērnu ģimenēm, jo nākamgad budžetā plānots finansējums ne tikai brīvpusdienu nodrošināšanai bērniem no ģimenēm ar četriem bērniem, bet 50 procentu apmērā arī ģimenēm, kuras audzina trīs bērnus.

Būtiskas izmaiņas nākamā gada budžetā skars pašvaldības iestādēs nodarbināto atalgojuma fondu, kas tiks palielināts par 11 procentiem, lai no 1.janvāra paaugstinātu atalgojumu Pašvaldības policijas, Sociālā dienesta, Izglītības pārvaldes, Kultūras pārvaldes un citu pašvaldības iestāžu darbiniekiem, kam tas pirms krīzes tika būtiski samazināts.

Budžetā nākamgad pirmo reizi paredzēta arī īpaša programma daudzdzīvokļu namu pagalmu labiekārtošanai. Programma paredz, ka iedzīvotājiem turpmāk būs iespēja izstrādāt pagalmu labiekārtošanas projektus un saņemt pašvaldības līdzfinansējumu līdz 90 procentu apmērā no projekta izmaksām.

Kā viena no prioritātēm budžetā paredzēta arī turpmāka Liepājas infrastruktūras attīstība, kam paredzēti pašvaldības budžetā vairāk nekā 13 miljoni latu. Šie infrastruktūras labiekārtošanas projekti ietver gan finansējumu Liepājas starptautiskās lidostas attīstības projektam, gan turpināsies ielu apgaismojuma modernizācija un labiekārtošana, daudzfunkcionālā centra ”Liepājas dzintars” izveide, kā arī vairāku ielu rekonstrukcijas un uzņēmējdarbības infrastruktūras pilnveide.

Šobrīd budžetā iekļauti tikai pamatizdevumi, taču izdevumi investīciju projektiem un pasākumiem tiks precizēti nākamā gada sākumā, kad būs zināmi šāgada budžeta līdzekļu atlikums.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz