Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pirmajā mācību dienā Liepājā iebrauks ”Autobuss debesīs”

Pirmajā mācību dienā Liepājā iebrauks ”Autobuss debesīs”
31.08.2007 13:28

0

Atslēgvārdi

Pirmajā šī gada mācību dienā, 3.septembrī pulksten 17.00 Liepājas brīvdabas koncertestrādē ”Pūt, vējiņi!” piestās ”Autobuss debesīs”. Koncertā ar nosaukumu ”Mūzika no kino filmām” grupa ”Autobuss debesīs” atskaņos dažādu paaudžu iemīļotās Imanta Kalniņa melodijas no Latviešu mākslas un multiplikācijas filmām. Starp tām pazīstamākās būs melodijas no multiplikācijas filmām ”Astoņi kustoņi”, ”Zaķīšu pirtiņa , ”Laimes lācis” un citām. Daudzu skolnieku vecāki un vecvecāki atcerēsies arī šodien populārās dziesmas ”Balāde par Johannu”, ”Par to gadījumu ar Džordano Bruno”, ”Jautra dziesmiņa sev pašam”, ”Lilioma dziesmu”, neiztrūkstoša būs arī dziesma par Zilo putniņu un dziesma, kas vienmēr klausītājiem liek dziedāt un aplaudēt līdzi – ”Sitiet bungas, mani mīļie”.

Šīs koncertprogrammas dziesmas iekļautas arī 2006.gada nogalē izdotajā  mūzikas diskā ”Imanta Kalniņa dziesmu spēles”, kas tapis iedvesmojoties no 1960. un 1970. gadu multiplikācijas un mākslas filmām.

Jauši vai nejauši, bet arī grupas solistu koncerttērpi, kas atgādina zaldātiņu mundierus un kurus darinājušas Latvijas Nacionālā teātra šuvējas, stipri līdzinās kostīmiem, kādus 1960.gados valkāja leģendārās britu grupas ”The Beatles” dalībnieki.

Pirmdien, 3.septembrī ”Autobuss debesīs” spēlēs no pulksten 17.-18.30 un koncerts būs īpašs ar to, ka vienlīdz labi ļaus izklaidēties visām paaudzēm – kā bērniem un jauniešiem, tā arī vidējā un vecākā gada gājuma klausītājiem .

”Imanta Kalniņa mūzika ir intelektuāla un nav viegli dziedama, pat tās pratējiem. Izprast tēva mūziku un apgūt dziesmas – arī man tā bija liela skola. Gatavojot šī albuma ierakstu un koncertprogrammu arī es trenējos pie mūzikas pedagoģes”, atklāj grupas ”Autobuss debesīs” līderis Marts Kristiāns- Kalniņš.

Interesanti, ka grupas ”Autobuss debesīs” izveidošanās un veiksmīgās darbības pamatā ir skolas laika draudzība. Grupa ”Autobuss debesīs” veidojusies no skolas biedriem: to dibinājuši divi skolas biedri- Marts Kristiāns Kalniņš un Emīls Zilberts, vēlāk kolektīvam piepulcējot vēl divus bijušos skolas biedrus – Ervingu Znotiņu un Armandu Treilihu. Kā piektais grupai piebiedrojies ģitārists Andrejs Grimms. Kopības sajuta nav pazudusi visus desmit gadus, kopš grupa pastāv, nākamgad grupai 10.jubilejas gads.

No pulksten 20.00- 24.30 turpat koncertestrādē ”Pūt, vējiņi!” pirmajai skolas dienai veltītais pasākums turpināsies ar citu populāro mūzikas grupu koncertu. Tajā uzstāsies populārākā Liepājas jaunā grupa ”The Briefing”, Liepājas grupa ”Fullhouse”, nesen Liepājas Pedagoģijas akadēmijā izveidotā grupa ”Da Capo”, bet ap pusnakti – pēdējā laikā plašu popularitāti guvusī grupa ”H20”, kas uz Liepāju dosies tiešā ceļā no Rīgas, kur festivālā ”Don’t Tell Mama!” iesildīs populāro vācu grupu ”Tokio Hotel” .

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas Liepājas Latviešu biedrības nama kasē, bet koncerta dienā koncertestrādes ”Pūt, vējiņi!” kasē no pulksten 15.00. Biļetes cena ir vairāk simboliska – 1 Ls, nekā samaksa par piecu pazīstamu mūzikas grupu sniegumu .

Uzsākot skolas un studiju gaitas, koncerti notiek pasākumu sērijas ”Vēl viens Jaunais gads” ietvaros, un tos piedāvā Liepājas Kultūras pārvalde sadarbībā ar Liepājas pilsētas izglītības pārvaldi, Liepājas pedagoģijas akadēmiju un Liepājas pedagoģijas akadēmijas studentu padomi.

Ieva Hmieļevska,
Liepājas Kultūras pārvaldes sa­bied­ris­ko at­tie­cī­bu spe­ci­āliste

Grupa “Autobuss debesīs”.

Grupa “H20”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz